Särskilda sminkverkningar

 

Identifiering

Medan någon form av smink kan användas för att skapa specialeffekter, är det speciellt speciellt för syftet i skådespelare eller filmer. Special effects makeup tenderar att vara tyngre, med mer mättad färg, svett- och / eller vattentät och kräver ofta speciella applikatorer. Special effects makeup kan också omfatta lim och fixativ som inte används i traditionell smink.

Typer

Särskilda effekter smink innehåller ansikts- och kroppsmakeup, såväl som protesmakeup. Ansikts- och kroppsmakeup innefattar stiftelser, ögonskuggor, läppstift, blushers, bronzers, mascara, smörfärger och andra typer av smink tillsammans med lim. Prostetisk smink innehåller artiklar som appliceras på kroppen. Proteser kan skapas av ett stort antal material, inklusive latex, skum, gips, silikon, gummi och gelatin, och är fastsatta i kroppen med lim eller limremsor. Ansikts- och kroppsmakeup används över protesens kanter för att skapa ett sömlöst utseende.

Varumärken

Populära varumärken inkluderar MAC, Kryolan, Ben Nye och Merion.

Historia

Max Factor är ofta krediteras för att skapa den första speciella effekterna smink. 1908 skapade han en pannkaka smink som inte blöder eller spricker. Max Factor, kosmetikföretaget, producerar fortfarande denna typ av smink.

Varning

Speciella effekter smink och lim kan vara tunga, feta, pore clogging eller på annat sätt irriterande för huden.

Potentiell

Eftersom användningen av CGI (datorgenererad bild) ökar i film har behovet av att skapa specialeffekter för hand minskat.

Roliga fakta I svartvita filmer verkar skådespelerskorna ha svart läppstift . Läppstiftet var inte svart men mycket mörkt rött. Ljusare nyanser av rött och rosa visade inte upp på skärmen.
Max Factor och George Westmore var kända Hollywood makeup artister. Båda uppfann många av de tekniker som för närvarande används i sminkändningar. Båda tog kredit för uppfinningen av falska ögonfransar. Läppstift kom inte i rör till 1915. Special effects makeup används mest vid produktion av spel och filmer för att öka tecknarnas trovärdighet. Special effects makeup kan användas för att få en person att se äldre, yngre, skadade, främmande eller på annat sätt annorlunda än normalt. Special effects makeup kan vara så subtil eller dramatisk som behövs.