Tips till Tåskönhet

  När sommarsäsongen rullar runt, är det dags att bryta ut sandalerna och bar dina fötter för att världen ska se. Det kan emellertid vara pinsamt om tårna är täckta med blåsor och röda fläckar från att vara samlade i stängda toed Stövlar hela vinteren. Lyckligtvis finns det sätt att försköna dina tår i ditt eget hem, så att dina fötter och tår blir friska och vackra.

Håll dina tårar rena

Även de hälsosammaste fötterna ser mindre vackra om smutsiga av ett smutslager. Se till att du städar mellan tårna och under naglarna för att ta bort eventuella avlägsna smuts som kan fångas där. Också, kom ihåg att exfoliera, eftersom döda skinnceller också kan byggas upp runt tårna till få dem att se smutsigare ut än de egentligen är.

Läka och skydda dina fötter

Vissa skor tenderar att skapa blåsor på fötterna, så se till att du testar dem innan du bär dem under längre perioder. Placera moleskin eller Band -Aids på dina fötter som är mest benägna att ha blåsor. Om du hamnar iväg Stoppa en blås i alla fall, tryck den med en cuticle cutter och behandla med peroxid innan du täcker den med Band-Aid. För att undvika att använda smarta skor under längre perioder, försök med bekväma skor och ta med dig klackarna med dig för att byta till när du behöver dem. Kom ihåg att skydda dina fötter från solen. Täck överkropparna på dina fötter och tår med solskydd för att undvika fula solbränna om du har vana att bära flip-flops. Dessutom kan stängda, svettiga fötter leda till utveckling av svamp, så se till att du bär strumpor med din luktade skor.

Skäm bort dina fötter

Låt fötterna suga i vatten i ungefär sju till 10 minuter och använd en pimpsten för att ta bort eventuella grova fläckar från dina klackar. ta bort calluses helt, eftersom de verkligen hjälper till att skydda dina fötter. Ta bara bort tillräckligt så att det inte ser ut som ett litet torrt fläck. Massage dina nagelband med unscented fuktkräm eller nagelkärna för att hålla dem friska. Använd babyolja om du inte har råd med föreskrivna produkter.

Pedicure

Nail polska kan faktiskt skydda dina tånaglar från solen, eftersom det hindrar dem från att torka ut. Så försök att hålla tårna pedicerade och polerade. När du trimmer dina tånaglar, klippa rakt över för att förhindra inbrätade naglar och försiktigt tryck tillbaka dina naglar med en apelsinhake, bara tryck och klipp inte dem, eftersom det kan leda till infektion. När du applicerar nagellack, se till att du använder baslacken för att skydda dina naglar från polerat och en topplack för att hålla den polska färska. tårna kan lätt se gult när det är täckt av flisat nagellack. Se även till att rengöra eventuellt löst polerat med en Q-tip doppad i nagellackfjernare.