Hur man gör whipped kropp lotion

 

1.

Köp viktiga ingredienser från stora smink grossister. Du kan köpa några av dessa produkter, som extra olivolja, från en ekologisk mataffär. Du kan också hitta alla dessa produkter på nätet.

2.

Kombinera 1/2 ounce extra jungfruolja, 1/3 ounce jungfru kokosnötolja, 1/4 ounce emulgerande vax , en tesked kakaosmör och halv tesked stearinsyra i en glasburk eller Pyrex-kopp. Placera koppen i ett varmvattenbad för att smälta vaxen.

3. Placera 2,2 gram rosenhydrosol i en separat Pyrex-kopp eller glasburk och sätt i ett varmt vattenbad i ca 15 minuter.

4.

Kombinera satserna från steg 2 och 3 och rör om. Använd en elektrisk mixer för att piska blandningen i ca 10 minuter tills du har en fin, krämig konsistens.

5.

Häll den färdiga piskade kroppslotionen i glasburkar för framtida bruk. Kyl upp dina skapelser för att förlänga hållbarheten.

Tips och varningar

  • Gör några extra satser och ge dem som presenter till familj och vänner.
  • Lägg till ett konserveringsmedel som du väljer om du gillar din kroppslotion för att vara längre.
  • I stället för att spendera dina tjänade pengar på dyra kroppsrök som innehåller hårda kemikalier och konserveringsmedel, kan du göra egna med några enkla ingredienser som kommer att fungera lika bra som de dyraste krämerna, men kostar mycket mindre. Det här receptet är en härligt doftande kroppskräm som håller huden hydratiserad från topp till tå.