Hur man sätter på professionell smink

 

1.

Dot och blanda en oljefri fuktighetskräm över hela ansiktet. Detta kommer att mjuka din hud och bli av med torra fläckar utan att bryta din makeup ner som en fuktkräm som innehåller oljevillkor. Efter ca 5 minuter, tryck en ansiktsvävnad över hela huden för att absorbera överskott av fuktighetskräm. Blanda en sminkprimer i mitten av ditt ansikte utåt. Detta kommer att hjälpa din smink att gå smidigt och ge det en mer felfri finish.

2.

Applicera foundation som matchar din hudton exakt och har texturen som kompletterar din hudtyp. Använd en flytande foundation om din hud är på torrsidan och en creme-baserad eller pulverfundament om din hud är oljig. Se till att din stiftelse kan ge dig den täckning du behöver. Om du har bra hud är lätt täckning tillräcklig. Om du har några fläckar eller lite ärr från akne, försök en intensiv täckningsformel. Om du är osäker, håll fast med medium täckning. Blanda alla linjer eller kanter i din foundation med en sminkfilm för hud som uppstår naturligt felfri. Även om du väljer att inte använda mycket färg på ditt ansikte, kommer en snygg hud att förbättra ditt utseende avsevärt.

3.

Doppa en krämig laxhued concealer under dina ögon och på dina ögonns inre hörn genom näsens bro. Snarare än att blanda produkten med ditt finger - vilket är hård på din hud - försiktigt klappa bort avgränsningslinjer för att få en sömlös finish. Undereye concealer med en laxton kommer att lysa upp ditt ögonområde och få dig att tycka vakenare utan att ge dig tvättbjörnens utseende som du kommer att få från att använda en alltför ljus skugga av köttfärsbehållare. Damm genomskinligt pulver över concealeren och resten av ditt ansikte för att ställa din grund.

4.

Fyll dina ögonbryn med en pennpenn eller en stel vinklad pensel doppad i pennpulver att ta bort formen på dina pannor och eliminera utseendet på någon sparseness. Använd en nyans som är lite ljusare än dina pannor om de är mycket mörka och lite mörkare än dina pannor om de är väldigt ljusa. Din pannor ramar dina ögon och resten av ditt ansikte, så det är viktigt att de är rena och definierad om du vill se polerad. Grooma dem regelbundet genom tvåzing strys som växer utanför din pennlinje och genom att trimmar hår som sträcker sig över panna linjen.

5.

Smidig ögonkonstruktion primer på från lash line till browbone. Efter det absorberar i huden, applicera en ögonskugga bas, även från lash line till browbone. Detta skapar en rak duk som hjälper din ögonskugga blandning utan problem och verkar mer levande mot din hud.

Stippla en midtonton matt ögonskugga på från linjelinjen till bara något förbi vecket med en ögonskugga borste med ett platta huvud. Stick med brunt, grå, persikor och andra mjuka eller neutrala nyanser för att undvika att uppmärksamma dina egenskaper på din smink, som skulle hända om du använde vibran t och djärva nyanser. Blanda dina ögonskuggans kanter så att det inte finns några hårda eller tydliga linjer i din ögonmakeup. Blanda en ögonskugga på kötttonen i dina ögonbågar under dina bågar för att lyfta dina pannor och markera dina ögon underligt.

Ta ut formen på dina ögon med en krämig eyeliner-penna arbetade in i dina översta linjer. Använd svart om du har mörk färg eller vill ha mer definition och mörkbrun om du har ljusare färg. Om du är van vid att ha färg längs dina nedre linjeledningar, kan du också arbeta lite färg här, men håll din hand ljus för att undvika att dra ögonen ner med för mycket mörker. Curl dina ögonfransar och applicera svart eller mörkbrun mascara på bara dina bästa ögonfransar. Lossa några klumpar med mascara-fästet när du går. Använd en vattentät formel för att skydda mot smetning om detta är ett av dina problem med ögonmakeup.

8.

Ge dig en smickrande spola med en matchande rodnad och läppfärg som du kan få från en två-i-ett kind och läppfläck. Hitta en som är bara lite mer levande än din naturliga färgning. Använd en persika-hued en om du har varma undertoner i din hud och en rosa, om din hud har snygga undertoner. Håll färgen på bara dina äpples äpple istället för att försöka på något komplicerat sätt. På dina läppar blandar du färgen från mitten utåt, med en klar läppglans om du vill.

Tips och varningar

  • Packa oljeabsorberande ark i din touch-up väska. Vid retuschering av din smink ska du lyfta bort oljorna som har byggts upp på ditt ansikte före pulverisering. Detta kommer att se till att ditt ansikte fortsätter att se färskt istället för kaka, som det kommer att göra om du lägger pulver över dina ansiktsoljor.
  • Om du är van vid att experimentera med smink men aldrig har tillämpat den för yrkes- eller arbetsrelaterade ändamål, kan du behöva lära dig en ny uppsättning applikationsmetoder när du har börjat jobba med intervjuer. Trots det är smink passande för aktiviteter som som fester och klubb är annorlunda än det som brukade skapa en aura av professionalism. För att bli seriöst på arbetsplatsen, gör det till en punkt att förbättra dina egenskaper istället för att uppmärksamma trendiga nyanser av smink. Så länge du tänker på detta , resten av stegen som beskrivs här bör falla mer enkelt i plats när du skapar ditt nya utseende.