Hur man tar bort kroppshår på kvinnor

 

Rakning

1.

Noga vått området som ska rakas under varmt vatten. Du kan också skrubba området för att exfoliera huden. Varmt vatten mjukar håret och gör det lättare att ta bort.

2.

Sprid rakkräm eller gel över det område som ska rakas. Coat området liberalt - en brist på produkt kan orsaka friktionsutslag och nicking.

3.

Raka området mot hårets korn. För benet, börja vid fotleden och dra rakhyveln uppåt. För underarmen, börja på toppen och köra ner.

4.

Skölj det rakade området noggrant med varmt vatten och fuktighet för att minimera irritation.

Depilatory

1.

Läs anvisningarna på flaskan. Om du har känslig hud, testa produkten på ett litet område för allergiska reaktioner.

2. Öppna ett fönster och ha en handdukhändig. Oavsett vad flaskan säger, tar depilatorier ofta några minuter att arbeta, så du kanske vill sitta medan du väntar. Duften kan vara stark, så att ventilationen kan hjälpa.

3.

Våt huden, men skölj inte. Sprid skinnet i ett jämnt, liberalt skikt på önskat sätt område.

4. Skölj händerna och sätt timern i enlighet med produktens instruktioner.

5.

När timern låter, skölja av i duschen. Använd en mjuk tvättduk eller dina händer för att ta bort håret. Vänta flera timmar före rakning eller plockning för att undvika irritation.

Tweezing

1.

Tvåzing är endast lämplig för små områden, t.ex. ögonbryn och haka. För större områden, använd en rakhyvel eller vax.

2.

Rengör området med en mild ansiktsrengöring. Applicera inte toner, fuktkräm eller andra produkter.

3.

Innan du plockar, använd pincett som en guide för korrekt placering. Lina pincettarna så att de är vinkelräta mot ögat. På ytterkanten vinklar du pincetten vid näsens kant och mot utsidan. Slutpunkten är där pannan ska avslutas.

4.

Dra av hårets rot i riktning mot tillväxten. För att minimera obehag, dra ut håret snabbt. Rengör pincetten när håret ackumuleras.

5.

Plocka längs undersidan av pannan för att skapa en ren linje. Om en båge är önskad, centrera den över eleven för det mest tilltalande och naturliga utseendet. Använd fingrarna för att dra huden stramt, om det behövs.

6.

Plocka toppen av pennan sparsamt. För mycket plockning från toppen kan skapa ett svårt, shuttered look. Ta av tillräckligt med hår för att rengöra och definiera browarna.

Vaxa

1.

Växa håret till en längd som underlättar vaxning, vanligtvis om en kvart i tum. Kortare hår är svårt att ta bort, och längre hår kan göra proceduren mer obekväma.

2.

Leta efter en vaxsalong. Leta efter en plats som är ren och väl bemannad. Det finns specialkalas som erbjuder inget annat än vaxtjänster, det är bra för första gången att kunder får känsliga förfaranden som en brasiliansk vaxning. För brasilianer kommer du att slå på några intressant ställer sig. En brasilianer involverar det totala avlägsnandet av könshår, så teknikerna behöver full tillgång. Tekniker bör vara professionella och artiga och sträva efter att göra ditt besök stressfritt.

3.

Var beredd på obehag. Vaxning gör ont första gången, men bra tekniker kan snabbt sluta för att minimera smärta.

Tips och varningar

  • Använd inte en engångs rakhyvel för att raka ögonbrynshår. Det är okej att använda en för att ta bort övre läpphår, men det är nästan omöjligt att klippa ögonbrynshår exakt med en bred rakhyvel.
  • I amerikansk kultur är en nästan hårlös kropp det feminina idealet. Det är vanligt att kvinnor har släta ben och underarmar, tillsammans med en satin överläpp, preparerade ögonbryn och snygg bikiniområde. För att uppnå detta utseende använder kvinnor flera metoder för hårborttagning. Kostnaderna för procedurer varierar från billigt till dyrt, men många kvinnor anser hårborttagning en nödvändig utgift.