Hur man utför en kemisk relaxör av natriumhydroxid

 

1.

Tvätta händerna. Utför en analys av håret och hårbotten. Utför tester för porositet och elasticitet. Fyll i klientkonsultationen och fyll i klientens rekordkort genom att notera några förändringar i kundens historia. Om kunden byter till en klänning, tar du bort några glasögon, örhängen och halsband. Drapera klienten med en schampokapp och två handdukar. För att undvika hårbottenirritation ska du inte shampoo håret före en hydroxid relaxer.

2.

Starta jungfruapplikationen genom att avskilja håret i fyra sektioner, från mitten av framsidan hårlinjen till mitten av nacken och från öra till öra. Klipp upp sektionerna för att hålla dem ur vägen.

3.

Applicera skyddande baskräm till hårlinjen och öronen Om kunden har en känslig hårbotten, kan du applicera grädden i 1/4 'till 1/2' horisontella avskiljningar i hela hårbotten. Följ alltid tillverkarens instruktioner.

4.

Använd handskar på båda händerna. Börja applikationen i det mest resistenta området, vanligtvis på baksidan av huvudet. Ta 1/4 ' till 1/2 ' horisontella avskiljningar och applicera relaxeraren till toppen av stativet först och sedan till undersidan. Applicera relaxer med och applikatorflaska, borste eller baksidan av en rattailkam. Applicera relaxer 1/4 ' till 1/2 ' bort från hårbotten och upp till de porösa ändarna. För att undvika hårbottenirritation, låt inte relaxeren röra hårbotten till de sista minuterna av behandlingen.

5.

Fortsätt att applicera relaxer, arbeta dig ner i sektionen mot hårfäste. Fortsätt samma ansökningsförfarande med de återstående sektionerna som först avslutas med de mest resistenta sektionerna först.

6.

Efter att relaxern har applicerats på alla sektioner, använd baksidan av kammen eller dina händer för att släta varje avsnitt. Bearbeta enligt tillverkarens instruktioner med regelbundna strängprovningar.

7.

Behandlingstiden tar vanligtvis mindre än 20 minuter vid rumstemperatur. Under de senaste minuterna av bearbetningen Relaxer ner till hårbotten och genom hårets ändar, använd extra släckare om det behövs och noga kamma och släta alla delar.

Skölj noggrant med varmt vatten för att ta bort alla spår av relaxeren.

Neutraliseringsprocedur:
1. Valfritt steg: Applicera normaliseringslösningen och kamma den igenom till ändarna av håret och lämna tänd den i fem minuter och skölj den noggrant ur håret. Följ alltid tillverkarens instruktioner.
2. Shampoo minst tre gånger med en syrabalanserad neutraliserande schampo. Det är viktigt att alla spår av relaxen tas bort från håret. Några neutraliserande schampon är angivna i färg vilket innebär att schamponet kommer att byta färg när alla spår av relaxen är borta och det naturliga pH-värdet i håret och hårbotten har återställts.

Tips och varningar

 • Skölj noggrant, skick och stil efter önskemål.
 • Ge ett ombokningsbesök hos din klient.
 • Rekommendera detaljhandelsprodukter till din klient.
 • Kassera engångsartiklar
 • Desinficera redskap
 • Tvätta händerna
 • Komplett klientkort
 • Applicera inte natriumhydroxid relaxer till extremt poröst hår som har färgats med permanent hårfärg eller upplyst hår (avfärgat, blekt).
 • Applicera inte natriumhydroxid relaxer på hår som har blivit permeerade med ammoniumtioglykolat eller hår som går att bli permitterad med ammoniumtioglykolat.
 • Flera tjänster utförda över håret minskar antalet hårbindningar i håret, vilket resulterar i svår brott.
 • Natriumavslappare före 1960-talet kallades basreläerare. Dessa relaxers krävde att en skyddande kräm (bas) applicerades på hårbotten före relaxer-tjänsten. Efter 1960-talet utvecklades icke-basiska kemiska relaxers. De har ett högt oljeinnehåll (basen) och konditioneringsmedel som skyddar håret och hårbotten från irritation. No-base kemiska relaxers är i allmänhet valet av salongproffs eftersom de är mjuka mot håret och hårbotten. Tänk på att de fortfarande innehåller en kaustisk kemikalie, så skicklighet och grundlig produktkunskap krävs.