Nivån av solarium

 

Standard Solarium

Standard sängen är bättre känd som en nivå-en säng. De är högre i UV-strålar än de högre alternativen och är ekonomiska. Många tångare kommer att använda dessa sängar tre till fyra gånger per vecka. Dessa sängar kommer att ha var som helst från 24 till 32 lampor. Dessa sängar är de mest ekonomiska, men du kan behöva repetera besök oftare för att uppnå solbränna du letar efter eller för att behålla din solbränna.

Medium Pressbädd

Denna säng erbjuder 35 till 54 lampor beroende på salong och lovar att ge en brun solbränna med mindre underhåll. Dessa sängar besöks vanligen av tanners två till tre gånger per vecka (se Referens 2). Dessa bäddar erbjuder nästan halva mängden UV-strålar som standardbäddar.

Högtrycksnivå 3

Innehåller 60 lampor beroende på salongen, den här nivån gäller dig om cirka 10 minuter. Nivå 3 sängar är populära eftersom en garvare kan utveckla en djup solbränna i fyra eller fem sessioner (se Referens 3). Lamporna är 160W reflektorlampor och erbjuder lite av det lägsta antalet UV-strålar.

Högtrycksnivå 4

Den här sängen är den dyraste. Den största fördelen med den här sängen är att när du får din basbrun behöver du bara två till tre besök per månad för att behålla den. Denna säng blockerar 99,5 procent av UV-strålarna. Det rekommenderas att alternativ användning av denna typ av säng med nivå 3-sängen för maximal effekt och snabbare garvning.

Varning

Ju yngre du börjar garvning desto större är dina chanser att få melanom. Människor under 35 år som använder solarium har 75 procent risk för att drabbas av sjukdomen. Enligt Lancet Oncology journal säger experter nu att solarium verkligen kan orsaka hudcancer (se Resurs 1), där det en gång var en möjlighet. Solning har kommit långt under de senaste 30 åren. I början av trenden fanns en nivå. Idag kan tanners välja mellan olika nivåer för att sola. Solariumnivåer är mängden tryck och UV-strålar som lamporna i sängen eller stand-up-enheten producerar. Typiskt, ju högre nivå, desto lägre UV-strålar. Det beror på din hudtyp och hur mycket pengar du är villig att betala. På 1980-talet kom solarium med 24, 26 eller 32 lampor (se Referens 1). Idag erbjuder salonger större sängar och super-snabb garvning alternativ.