Om Debutante Balls

 

Historik

Debutantbollen är europeisk ursprung. Faktum är att ordet 'debutante' härstammar från det franska ordet 'debuter', vilket betyder 'att leda av'. I den engelska domstolen i St James såg föräldrarna till unga och välbärgade tjejer att gå med i flickorna i äktenskap med män med jämförbar social stående och stamtavla. Under domstolens säsong från april till juli hölls många partier bland de överklassiga kungligheterna. Den framväxande, men extremt rika medelklassen sökte snart sponsorer att presentera sina döttrar för den här gruppen av rättiga bachelorer och deras familjer. Partiet av säsongen involverade presentationen av dessa kvinnor till drottningen. Bowen till drottningen kallas nu St James Bowen och är höjdpunkten för de debutanta bollarna i dag. Enligt Wikipedia avskaffade drottning Elizabeth II formell presentation av debutanter till domstolen 1958.

Betydelse

Det ursprungliga syftet med en offentlig debut var att tillkännage en ung tjejs berättigande till äktenskap. Debutante bollar är också kända som 'coming-out-parties', cotillions och debuts. Debutanterna har vita formella klänning och pärlor. Moderna debutantbollar är nu bara inbjudan till välgörenhet och sociala evenemang där debiterna måste hämta pengar till en organisation genom tävlingar, programbokreklam och biljettförsäljning. Traditionellt debutante bollar hålls under november och januari.

Geografi

Debutante bollar är populära i söder, men hålls i alla större städer i USA. I 17th century America hade tidiga kolonister små, informella fester kallade 'dansa församlingar'. Amerikanska debutanter från 21-talet väljs nu av en elitekommitté eller sponsras av sina föräldrar för en formell debut. I latinamerikanska länder har 'Quinceanera' ceremonin, 'Baile de Debutante' och 'Fiesta de Quince' liknande symboliska konnotationer till debutantbollen. I Filippinerna hålls en debutantboll på en ung kvinna 18: e födelsedag. Familjerna i överklassen Filipina kvinnor spenderar tusentals dollar på gåvor (18 av dem), dans och andra bekvämligheter för festgästerna under den utarbetade ceremoni .

Överväganden

Amerikanska debutantbollar är viktiga tillfällen för landsklubbmedlemmar och yrkesfamiljer i övre medelklassen. Formella cotillioner i många länder har kompletterande grupper av ushers, blommatroppar och junior debutanter. Baserat på organisationen och dess regler om inredning, handskar, kläder och pärlor kan behövas klä på debutante bollar. Gästerna är också skyldiga att bära formella klänningar och köpa biljetter som kostar $250 eller mer för att delta i bollen.

Expert Insight

Moderna debutantbollar kräver minst 6 månaders förberedelse och tusentals dollar i utgifter. Debutanter och deras eskorter är skyldiga att lära sig formella danstekniker och etiketter och att inte formellt däck för deras presentation till samhället.
Amerikanska högskolans proms skapades av medelklassföräldrar i mitten av slutet av 1800-talet för att efterlikna den storhet och formella klänningen av exklusiva och kungliga stamtavla aristokrater och deras döttrar vid debutante bollar. Debutante bollar är formella, stora tillfällen för kvinnor i åldrarna 16-18 år. En debutantboll är en formell introduktion av en ung tjej i samhället. Om din dotter planerar sin debut på den berömda Crillion bollen i Paris eller vid en intim sorority cotillion i Atlanta, är en debutantboll en speciell ceremoni som båda kommer att vårda för alltid.