Så här kontrollerar du ditt naturligt lockiga hår

 

1.

Torka inte håret varje dag. Krullet hår är torrare än rakt hår och tvättar varje dag torkar ut mer. Varannan dag, bara vått hår, skum inte det . Du kommer att behöva blötlägga det noggrant, för att lockigt hår ser bra ut om det släcks.

2.

Använd en bra balsam varje dag och en het oljebehandling en gång i månaden .

3.

Inte handduk torrt hår, någonsin. Detta är det första steget att få frizz. Vrid försiktigt överflödigt vatten ur håret med dina händer. Kamma håret med en brett tandad kam och låt lufttorka helt. Det tar längre tid än handdukstorkning, men skär ner på frizz.

4.

Använd en icke-klibbig mousse för lockigt hår. Du kanske måste experimentera för att hitta den bästa. Jag gillar John Frieda Frizz Ease. Undvik geler, hårsprayar och andra produkter som gör krullarna knäckta.

5. Använd ett litet utjämningsserum om du behöver det, men varnas det här att väga ner krullarna, vilket gör de ser luddiga ut. Serum är bäst i raka stilar.

6.

Det viktigaste är att stila håret när det är vått och sedan inte röra på det. Ju fler krullar är med värre de kommer att se.

Naturligt lockigt hår är mycket oförutsägbart och svårt att hantera. Att göra samma sak varje dag kan se väldigt annorlunda ut från en dag till nästa. Här är några tips för att göra det bästa av det.