Vad är guldöverdrag?

 

Historia

Guldöverlagring som en teknik utvecklades av de tidiga bronsålders civilisationerna runt 6: e århundradet B.C. Många exempel på artefakter som använde guldöverdrag hittades i Ur i Mesopotamien och i pyramiderna i Bronze Age Egypt. Inkaerna i Sydamerika visste och övade också tekniken med guldöverdrag. Tekniken har kommit ner i åldrarna. Lydiansna som först introducerade guldmynt, keltarna, grekerna i Makedonien och romarna använde guld tillsammans med en annan metall för att göra mynt och smycken. Med Byzantins ökade inflytande i Europa efter korstågen användes guldöverdrag främst för mynt över hela Europa. Idag används det för att producera billigare smycken.

Egenskaper

Ett solidt rör av guld - vanligtvis 10K eller äkta guldfärg - är fyllt med en annan metall. De mest lämpliga metallerna för guldöverläggning är mässing eller koppar. Guld kan fyllas med en oädel metall eller en kombination av metaller. De två metallerna är sammanbundna med värme eller tryck. Den legering som produceras efter bindning rullas eller dras till en viss tjocklek. Tjockleken måste överensstämma med industristandarder och federal lag.

Fördelar

Guldöverdrag är ofta förvirrad med guldplätering. Guldöverdrag görs genom smidning av en ny legering med en basmetall som mässing, koppar eller en legering av koppar. Guldplätering galvaniserar en metall som vanligtvis nickel med guld. Guldöverdrag är hållbart och kommer att förbli vackert under en livstid om det är omhändertat noggrant. Guldöverdrag smycken är lätt att ta hand om och nästan omöjligt att bryta. Nickel som finns i guldplätering saknas i guldöverdrag. Människor med känslig hud brukar ha en allergisk reaktion mot nickel medan guldöverlägg smycken är hudvänliga och det är sällsynt för människor att utveckla en allergi mot guldöverdrag smycken. Guldöverdrag smycken är smycken gjorda av en fusion av guld och en oädel metall. Det är inte troligt att chip eller bleknar lätt. .

Identifiering

Den federala regeringen reglerar guldöverdragsmycken och förväntar sig att varje objekt stämplas. Elektropläterade guldsmycken å andra sidan har inga regler eller de måste bära en frimärke. Guldöverlägg smycken måste ha ett lager av guld som är 1/20 eller 5\% av artikelns vikt enligt federala bestämmelser. Artikeln ska vara märkt GF eller 1 / 20th GF. Guldöverlägg smycken är 100 gånger tyngre än galvaniserad guld smycken, och detta är dess utmärkande funktion. Smycken måste ha karat av guld stämplat på den och märkt som 14K guldöverlägg eller 12KRGP.

Expert Insight

Guldöverdragsmycken kan vara en livstid om det tas lämplig vård. Hårda kemikalier, slipmedel, lotioner eller parfymer kan skada glansen av guldöverdrag smycken. Klor från simbassänger och saltvatten kan också skada guldöverdragsmycken. Smycken måste rengöras med varmt tvålvatten. Smycken ska sköljas i varmt klart vatten och torkas med en ren bomullstyg. Förvara smycken i separata påsar hjälper till att bevara guldglansen på smycken. Guldöverdrag kallas även rullat guld eller guld fyllt. Det är en teknik som används främst för att göra smycken genom att kombinera guld med en annan metall. Guld överlägg smycken är ett billigare alternativ i jämförelse med rena guld smycken, men det har samma glans och varar så länge som den riktiga saken.