Vad är skillnaden mellan en Mabe Pearl och en Biwa Pearl?

 

Mabe Pärlor

Mabe pärlor är traditionellt fästa på blötdjurskal. Det betyder att de måste skäras fritt, och så har en platt sida där de har klippts och en rundad sida. Dessa pärlor är mycket användbara för montering i inställningar som i ringar.

Biwa Pärlor

Real Biwa pärlor växer i en sötvattenmusslor, Hyriopsis schlegeli, i Lake Biwa, Japan. Medan sötvattenspärlor i allmänhet är lägre och ses som lägre kvalitet än saltvattenspärlor, är Biwa pärlor mycket högkvalitativa sötvattenspärlor på grund av sin höga glans. Färskvattenspärlor är normalt oregelbundna i sin form, så de klassificeras som barock.

Inte alla Biwa Pärlor är från Biwa

Det blir allt mer accepterat att en högkvalitets sötvattenspärla kan kallas en Biwa pärla, eftersom namnet används för att beskriva glansen oftare än den faktiska platsen för tillväxten. Smycken som använder pärlor är en gammal tradition, och som sådant är det språk som används för att beskriva pärlor både fascinerande och invecklad. Mabe pärlor identifieras av deras ovanliga form som följer av hur pärlorna växer. Biwa pärlor är uppkallade efter sjön som de växer i.