Så här läser du datumkoder på skönhetsprodukter

 

Så här läser du datumkoder på skönhetsprodukter

1.

Undersök förpackningen. Du kan få tur och hitta något som självförklarande som ett datum.

2.

En date som den 27 mars 2008B kallas en gregoriansk datumkod och den beskriver datum för produktion och sats utpekad av företaget.

3.

Om det inte finns någon gregoriansk datumkod på flaskan eller förpackningen, kolla under locket. Du kan hitta 12M eller 24M, vilket tyder på att du har 12 eller 24 månader att använda produkten när den har öppnats.

4.

Du kan hitta en mer förvirrande uppsättning av siffror och bokstäver på förpackningen kallas en Julian Date Code. Ett exempel är 276 09B. Det första numret, 276, hänvisar till antalet dagar från 1 januari. I det här fallet är datumet den 16 augusti. Nästa uppsättning siffror och brev hänvisar till år 09 här och den sats som etablerats av företaget för kvalitetskontroll.

5.

Använd inte produkter mer än 3 år efter deras batchdatum. Föremål som mascara och flytande eyeliners är mer benägna att bakterieutveckling och bör ändras var 6: e månad efter att de öppnats. Medan det finns liten överensstämmelse, brukar en produkt förbi sin utgångsperiod generellt inte skada dig. Produkten kan dock inte erbjuda de önskade effekterna för vilka du köpte den.

Medan FDA godkänner skönhetsprodukter till salu i USA, kräver det inte standard dating för att bestämma deras hållbarhetstid. Tillverkarkoderna kan vara förvirrande och vilseledande eftersom tillverkarna fortfarande vill sälja produkten utöver sin idealiska effektiva period.