Behandlingar för torrt, friszigt hår

 

Användning av schampon och balsam för torrt hår.

Det finns tre huvudhårtyper - torra, oljiga och normala - och varje typ har egen shampoo och balsam. För att behandla torrt hår är det att föredra att använda produkter som är formulerade för torrt hår. Dessa hårvårdsprodukter innehåller vanligen fuktgivare, mjukgörare och eterisk olja för att smörja håret samtidigt som det rengörs och konditioneras. Att inte använda rätt shampoo eller tvätta för ofta kan ta bort oljan från håret och hårbotten. Efter shampooing av håret, använd alltid en balsam för torrt hår. Denna produkt hjälper till att hantera hår och lämna en film av balsam på håret. En annan synder av torrt hår är varmt vatten. Sköljning av schampon eller balsam med varmt vatten torkar bara håret mer. Om du har torrt hår är det bäst att skölja med ljummet vatten.

Meddela hårbotten

Massera hårbotten stimulerar talgkörtlarna så att mer talg eller olja utsöndras. En daglig hårbottenmassage kommer att lägga till fler naturliga oljor i hårbotten, som kommer att svänga ner till håraxeln och fuktkräm det. Massering ökar också blodtillförseln och ger näring till hårbotten och håret. Du kan massera håret med fingrarna. Placera händerna utsträckta på huvudet och rör fingrarna i cirkulära rörelser. Du kan också massera hårbotten genom att borsta håret varje dag. Men använd en mjuk borste för att inte bryta av det ömtåliga, torra håret.

Applicera fuktgivare

Ett bra sätt att hålla håret smörjs är att lägga till en liten mängd olivolja eller kokosnötolja i håret. Du behöver bara en liten mängd, så håret blir inte fet. Du kan också lägga till en liten mängd essentiell olja i håret. Rosemary, nässla och basiljor är alla bra örter till håret. Det finns också kommersiella hårfukta på marknaden. Det finns också produkter speciellt gjorda för att skydda håret från värme. Använd dessa lotioner och krämer på håret innan du blåser torrt eller använd andra elektriska hårvaror. Där är enheterna ännu mer skadliga för håret än varmt vatten på grund av Den höga temperaturen som de kan nå. Om du har torrt hår är det bäst att använda hårvaror så lite som möjligt. Torrt, krusigt hår är ett problem för många människor. Det finns många orsaker till torrt hår. Att inte ta hand om ditt hår, använda felaktiga schampon, överprocessera ditt hår och inte äta en hälsosam kost är några orsaker. Medicin och sjukdomar kan också bidra till torrt hår. Håret smörjs av talgkörtlarna i hårbotten. Om inte tillräckligt med talg produceras är hårbotten och håret torra. Frisigt hår kan komma från statisk elektricitet skapad genom att använda hårvaror. Det finns några metoder som kan behandla torrt, krusigt hår.