Om Silver Smycken

 

Historia

Man tror att silver upptäcktes före 4000 B.C. och har sedan dess utformats i silver smycken. Silver minskade först i dagens Turkiet, sedan Kina före 2500 f.Kr., och så småningom i Grekland, som snabbt blev världens största silverproducent som började 500 BC
Med upptäckten av den nya världen försökte silver smycken en ny popularitetshöjd, eftersom stora silverfyndigheter hittades och utvinnades i Mexiko och Peru. Dessa länder är fortfarande världens största silverproducenter, och därmed den ursprungliga källan till mycket av de silverfärgade smycken som bärs idag.

Typer

Ren silver är för mjuk för att användas ensam i silver smycken bitar, så det legeras med andra metaller i smycken tillverkningsprocessen. Den mest populära silver smycken blandningen är sterling silver, som är en blandning av minst 92,5 procent rent silver med 7,5 procent koppar. Tillförsel av koppar hjälper till att härda silver, vilket skapar mer hållbara, funktionella silver smycken. Koppar orsakar emellertid det tarnishing som är vanligt i silversmycken.
På senare tid har platina legerats med rent silver för att skapa en hårdare, dyrare och tarnish resistent silver smycken.

Egenskaper

Silver smycken är gråvit och eftersom silver är mer reflekterande än guld, kan silver smycken poleras till en anmärkningsvärd glans. En patina eller glänsande glöd blandad med mörkare områden är ofta synlig på silver smycken som ofta slits utan polering. Många tycker om patinaens glöd på silver smycken, medan andra helt enkelt polerar det för att återställa en jämn glans i silver smycken.
Rent silver är lätt att skada eftersom det är så mjukt, men tillsatsen av legeringar som koppar och platina gör silversmycken långvariga utan att påverka färgen och kvaliteten på silver.
Populära smycken smycken innehåller bröllopsband och ädelstenringar och halsband. Silver går bra med alla ädelstenar och kan bäras i enkla mönster för vardagligt slitage eller i utarbetade mönster för mer högmodeinställningar.

Förhindrande / Lösning

När de utsätts för luft, svarar föroreningarna i silverlegeringsblandningen genom att påverka glansen av silver smycken, vilket orsakar den gemensamma tarnishing ses i silver bitar. Eftersom silver smycken har denna tendens att smälta, det kräver särskild vård för att hålla sitt utseende tydligt och glänsande. Silver smycken ska förvaras ensam i behandlade tarnish förebyggande dukar på en sval, torr plats. Om silver är tarnished kan det enkelt poleras med en silver rengöringsduk eller klistra tillgängligt där silver smycken säljs.

Varning

Silver smycken ska inte lagras med andra smycken eftersom hårdare bitar lätt kan klia och skada de mjukare silver smycken bitar.
Många människor svär med att använda tandkräm för att polera silver smycken, men endast silver-specifika rengöringsmedel bör användas på silver smycken. Tandkräm är ganska hård för användning på ädelmetall och kan faktiskt skada silver smycken när den används över tiden. Sliver smycken bitar är ett tidlöst mode, som har bäras av forntida folk och blir populär fortfarande idag. Smidbara och mångsidiga, silverfärgade smycken finns i alla format och slitna vid alla tillfällen. Silvery smycken är också relativt överkomliga, vilket gör det till ett av de mest tillgängliga smycken som finns tillgängliga för ädelmetaller.