Hur man gör Kölnolja

 

Hur man gör Kölnolja

1.

Välj flera eteriska oljor som du vill använda i dina colognes. Eteriska oljor finns i naturliga hälsokostaffärer, aromaterapibutiker och genom online-återförsäljare. Prova varje olja för att se vilka dofter som kommer att smälta väl ihop. Olika colognes kan framställas genom att blanda olika mängder olika dofter.

2. Använd ett glasögonband för att extrahera dina valda dofter från behållarna och blanda dem i glas eller plast Mätglaset.
Använd bara en till fyra droppar åt gången för att undvika att lägga för mycket doft. Att skapa cologneolja är försök och fel. För att hålla reda på hur mycket eteriska oljor du blandar loggar du ditt recept i en anteckningsbok. Detta gör att du kan kopiera en cologneolja du gillar och undvika att upprepa en blandning som var oönskad.

3. Använd en glas- eller plastomrörare för att blanda oljorna i mätningen kopp. När den önskade doften har skapats, sätt blandningen åt sidan i 1 timme för att ge doften att blanda.

4. Använd en tratt för att hälla 1/2 oz. av jojobaolja i en liten glasflaska i glas. Exponering för solljus kan ändra sammansättningen av eteriska oljor, så en tonad glasflaska rekommenderas. Använd tratten för att tillsätta essentiell oljeblandning till glasflaskan.

5.

Täta glasflaskan. Vrid försiktigt glasflaskan flera gånger för att blanda oljorna ihop. Låt cologne sätta i 72 timmar så att doften kan fullt mogna.

Tips och varningar

  • Förvara din Kölnolja bort från ljuset för att behålla en bestående doft . För större satser, dubbelklicka ditt recept.
  • Använd inte metallredskap för att blanda oljor. Metall kan förändra oljens kemiska smink. Använd inte plastflaskor för att lagra cologneolja.
  • Många tycker om att ha på sig Kölnolja men har svårt att hitta den doft de vill ha. Att skapa din egen anpassade Kölnolja hemma är en kostnadseffektiv sätt att skapa doften som mest appellerar till dig. Det finns många dofter att välja mellan, och blandning av olika dofter tillsammans kan generera ännu fler möjligheter. Följande steg kommer att leda dig genom processen att välja dofter och göra din egen cologneolja.