Vilken typ av ädelstenar skulle anges i 10 K vitguld?

  Juvelerare använder i stort sett vitt guld, en ädelmetall, för en mängd olika steninställningar. Dess likhet med den dyrare platina möjliggör lyxens utseende till ett mer ekonomiskt pris. Vitguld används för att hålla en mängd ädelstenar och konstgjorda stenar för smycken som förlovningsringar, armband, cocktailringar och halsbandshängen.

Cubic Zirconia

Juvelerare använder ofta högkvalitativa kubiska zirkonier i stället för diamanter i förlovningsringar, brudinställningar, halsband och örhängen. Kubiska zirkonier, simulerade diamanter, ser anmärkningsvärt ut som äkta diamanter, men är vanligtvis tillgängliga till hälften av kostnaden. Många gånger väljer juvelerare vitt guld som inställning för cubic zirkonier. Kombinationen av de två låter utseendet på autentiska diamanter i en platinabaserad smyckesinställning till ett mycket lägre pris. En extra fördel att använda cubic zirkonier i stället för diamanter i en vitguld inställning är att om en av stenarna blir lös, är byte ett relativt billigt förfarande.

Safirsten

Juvelerare ställer ofta safirer i vitt guld när man utformar cocktailringar, armband och hängen. Safirer, autentiska eller tillverkade, är dramatiska, djupblå stenar som går bra med subtiliteten av vitt guld. Juvelerare använder ofta vitguld med safirer istället för traditionellt gult guld eftersom vita guldet drar mindre uppmärksamhet bort från stenen. Detta gäller särskilt vid användning av vitt guld som en inställning för hängen. Med sin likhet med platina, ger vitguld också en extra elegans, till en lägre kostnad, i kombination med safir.

Ruby Stones

Rubiner följer diamanter som kanske de mest prisade ädelstenarna. Med sin slående röda färg är rubiner centrum för dramatiska smycken från förlovningsringar till örhängen till armband. Juvelerare väljer ofta vitt guld i stället för gult guld för att skapa rubinbitar på grund av vitguldets subtila mångsidighet. Det vita guldet distraher inte från rubinerna 'djupröd nyans som symboliserar kärlek, i romantiska smycken.