Bär ditt hår upp, gör det växa snabbare?

 

Varför bära håret upp?

Om du bär håret skyddar du de enskilda strängarna och minimerar risken för brott. Det döljer också de bräckliga ändarna, som kan vara benägna att splittras och torrhet om de lämnas i friluft. En viktig del av att växa längre hår gör det mesta av den produktiva delen av tillväxtcykeln. När håret växer längre, är det mer lämpligt att dra och knyts under det dagliga livet. För att få maximal effekt från detta stadium är det bäst att bära hår i en informell updo. Det ökade skyddet kan ge tjockare, längre hår.

Sätt att bära håret upp

Det finns flera bra frisyrer som håller håret på ett hälsosamt sätt. Susan Maxwell Schmidt of Long Locks säger, 'Om du drar allt eller något av ditt hår i en flät eller en hästsvans för att skapa din frisyr, se till att den inte dragits tillräckligt tätt för att lägga stress på hårets rötter.' A Lösa hästsvansarbeten, liksom flätor och franska vändningar. Använd en grundläggande hästsvans, gör håret i låg, hög eller sidostil, det finns också möjlighet att skapa en fin bulle. Undvik att använda hårda stylingverktyg eller binda håret alltför tätt. Det är oftast bäst att göra stilar som gör att håret kan hängas nedåt, så fokusera på utseende som ligger i nackområdet.

Styling Dos och Don 'ts

När du stylar ditt hår använder du en mjuk, naturlig björnborstborste och en brant tandkam för att förhindra dragning och friktion. Försök att inte ladda håret ner med tunga stylingprodukter, eftersom de kan täppa till hårsäckarna och sakta ner den friska hårproduktionen. en hästsvans, undvik att dra håret eller överkammar, fånga håret i ett löst grepp och fånga det i en barre tte, klämma eller belagd elastik (metallfri, för bästa resultat). När du använder stift för mer detaljerade mönster, bara köpstift med avrundade tips för att undvika smärtsamma repor på hårbotten. Slutligen motstå att göra mycket snäva flätor och vändningar, eftersom dessa kan leda till håravfall på lång sikt. Vissa hårexperter rekommenderar att du bär håret för att öka tillväxten och producera vackert hår. Detta är sant, men bara om det görs korrekt. Om du inte är försiktig kan en updo ge mer skada än vad den fixar, genom brott och stress. Bra hårväxt kommer från försiktigt underhåll, uppmärksam stylingsteknik och hälsosamma vanor. En updo kan göra håret att växa något snabbare, men bara med övning och mjuk beröring.