Brasiliansk keratinbehandling

 

Teknik

Metoderna varierar, men den vanligaste brasilianska keratinbehandlingen innebär att stylisten tvättar klientens hår med ett klargörande schampo och applicerar keratinbehandlingen - som ofta innehåller formaldehyd - sköljer bort överskjutande och sedan använda ett varmt plattjärn för att räta ut håret och 'täta' behandlingen.

Det kan ta en timme till en och en halv eller längre, beroende på hårets längd och tjocklek. Salon rekommenderar att du inte tvätter, binder eller knyter håret i två eller tre dagar efter behandlingen, för att låta det sätta. Det betyder inte ens att du tar det bakom öronen eller använder dina glasögon som huvudband. Du kan inte simma i salt eller klorerat vatten i minst en vecka efter behandlingen. Varje behandling varar ungefär tre månader och kan göras på vilken som helst hår.

Keratin

Keratin är ett protein som finns i hår och hud och i mänskliga naglar och hästar 'hovar. Nivån av närvarande aminosyror dikterar om keratinet kommer att vara mjukt och smidigt, som i huden, hård och oflexibel som hovar, eller någonstans däremellan. Det är tillgängligt i flytande form och används som tillsats i schampo, balsam och andra behandlingar för hår och naglar.

Formaldehyd

Formaldehyd är ett konserveringsmedel som oftast används för att utveckla fotografier som konserveringsmedel i vacciner och i balsamprocessen. USA: s miljöskyddsmyndighet har klassificerat formaldehyd som ett sannolikt cancerframkallande ämne.

Brasilian keratinbehandling och formaldehyd

Inte alla brasilianska keratinbehandlingar innehåller formaldehyd. Om formaldehydexponering gäller dig, var noga med att fråga din frisör exakt vilken typ av lösning hon använder. Hemsatser kan innehålla vissa formaldehyd, men mycket små mängder används också i vissa schampon. Läs etiketterna innan du köper produkten.

Fördelar och nackdelar

På den positiva sidan kan en brasiliansk keratinbehandling ge jämnt torkat, överbehandlat hår en slät, silkeslen glans. Salongbehandlingar i tre till fyra månader, så det är perfekt för en stor händelse eller lång semester. På nedsidan är behandlingen dyr. Behandlingar ringde i pris från $350 till $500. Hushållsapparater är mycket billigare, men de varar bara fram till nästa schampo. Princess hår. Havfruhår. Rapunzel hår. De flesta små tjejer - oavsett hur hård och atletisk - drömmer ibland om att ha långt, tjockt, glansigt hår. Tyvärr finns dessa låser sällan utanför sagor. Nya behandlingar och tekniker introduceras dock varje dag, och det kan vara svårt att säga vilka som är säkra och vilka som inte är. En av de mest populära är den brasilianska keratinbehandlingen; en tvådelad metod för att korrigera skador, lätta frizz och räta ut envisa vågor. Tillgänglig i många salonger och i hushållsapparater är den brasilianska keratinbehandling ett intressant alternativ till oändlig blåstorkning och oundvikliga dåliga hårdagar.