Fakta om Henna Hårfärg

 

Glöm de svarta sakerna

Först måste du vara medveten om att henna aldrig är svart --- det är alltid rött. Om du funderar på att köpa Henna som är svart, tänk igen. Svart henna är förbjudet i Kanada. Enligt Madrasi.com är henna som är svart inte henna --- det är indigo. Om du använder det blir ditt hår svart. Men eftersom indigo är ett naturligt färgämne kan det hängas med henna, men pulvret blir rött, inte svart.
Hennabee.ca förklarar att den svarta färgen kommer från PPD (para-fenylendiamin), som är en kemikalie som läggs till hennapasta eller pulver. PPD används i vissa permanenta hårfärger. Det används också för att göra tryckfärg, fetter, bensin och andra svarta gummiprodukter. Det kan komma in i blodomloppet via huden, skada levern och njurarna och få effekt på astma. Henna är avsett att vara helt naturligt och inte innehåller kemikalier. Det är en semipermanent hårfärg, enligt Remediesdirect.com.

Det kommer slutligen att blekna

Henna kommer att täcka grått hår, men inte helt. Det kommer till slut att blekna, men ganska långsamt. Det tar ungefär sex månader för att det ska försvinna helt från ditt hår. Du kan återanvända det ungefär en gång i månaden. Henna hjälper till med ditt hår. Det kommer inte att tända ditt hår men i stället markera hårsträngar. Hur Henna kommer att se på ditt hår beror på flera faktorer, inklusive hur länge du håller henna på ditt hår. Hårhårets historia, som att bleka eller dö det svart, kommer också att påverka resultatet.

Bra Conditioner

Eteriska oljor ingår i de flesta hennaföreningarna, så det är särskilt bra för torrt hår. Du kan blanda Henna med ägg för att mjukna och konditionera ditt hår. Vissa kvinnor blandar det med ättika, vilket också medför håret. Om ditt hår är särskilt torrt, blanda Henna med vatten, mjölk och en eller två äggulor, och använd denna komposition till ditt hår en gång i månaden för att göra ditt hår mjukare och mer hanterbart. Om du har fet eller normalt hår tillsätt ägg, vatten och citron till hennaen och applicera blandningen i håret en gång i månaden, enligt Madrasi.info.

Lawsonia Inermis

Henna är det vanliga namnet på Lawsonia Inermis, en växt som växer i södra Asien, Nordafrika och Mellanöstern. Denna växt producerar en aromatisk blomma. Växten skördas och bladen torkas noga och krossas i ett pulver. Detta pulver, som blir en pasta, är det som används för hårfärg och för henna tatueringar.

Varning

Enligt Renaissancehenna.com bör henna inte användas för alla som är glukos-6-fosfat dehydrogenas ( G6PD) enzymbrist. Använd inte på spädbarn eller barn. Om du är fruktansvärt anemisk, använd inte henna. Henna har en fascinerande och 'färgstark' historia som sträcker sig tillbaka till tiden före Kristus. Henna växten är en av de äldsta kända formerna av kosmetika och är säker, enligt Hennacaravan.com. Hennapulver används för att färga hårrött och i östra konsten kallas Mehndi. Henna har hennotanninsyra det i, som fäster vid kollagenet i hudceller och keratinet som finns i hår och naglar för att resultera i att färgen röd visas på ditt hår eller på huden.