Friska hårtips för svarta kvinnor

 

Massera hårbotten

En massage erbjuder flera fördelar för håret. Eftersom svart hår ofta är torrt stimulerar en massage oljekörtlarna i hårbotten för att producera mer naturliga oljor. En massage ökar också blodcirkulationen så att fler näringsämnen når hårsäckarna. Detta främjar hårväxt. Många svarta kvinnor tror att håret inte växer. Det gör det, men håret är ömtåligt och torrt så det bryts lätt ut. Massera hårbotten är lätt. Böj över från midjan och lägg händerna på huvudet. Flytta försiktigt fingrarna i cirklar. Gör detta för en eller två minuter varje dag.

Rengör hårbotten och håret

Tvätta håret avlägsnar smuts, smuts, olja och hårstyling. Genom att rengöra hårbotten frigörs hårfolliklarna av oljor och smuts som kan hindra tillväxten. Det finns tre typer av hår - oljig, torr och normal. De flesta svarta håren är torra, så det är bäst att använda en fuktgivande schampo en eller två gånger i veckan. Varje shampooing ska följas av en balsam. Balsammen återställer pH-balansen till håret och hjälper till att göra håret jämnare och mjukare, så att fläckar kan avlägsnas. Använd rätt balsam för din hårtyp.

Ät bra

Vissa vitaminer är fördelaktiga för friskt hår. Vitaminer C, B-komplexet och mineralzink och magnesium är viktiga, vilket är protein som ägg, ost eller kött. Håret är tillverkat av en form av protein som kallas keratin. Medan det är bäst att få alla vitaminer och mineraler som kroppen och håret behöver från mat, kan kosttillskott också hjälpa.

Var mild

Det är bäst att skära ner på värmen som du använder på håret. Skölj inte ut schampo och balsam med varmt vatten, vilket torkar. Använd i stället ljummet vatten. Använd också slagtorkar och andra hårvaror i låg miljö. Det är bäst att inte använda dessa enheter alls eftersom de kan brinna den ömtåliga håraxeln. Det finns lotioner som säljs i butiker som skyddar håret från värme. Svarta kvinnor verkar ha ett kärleksrelaterat förhållande med håret. Medan svart hår är lockigt och har volym är det också svårt att upprätthålla. Med svart hår kan du inte tvätta det och glömma det. Att få vackert, friskt utseende hår ligger inom varje kvinnas räckvidd, men svarta kvinnor måste spendera mycket mer tid och effekt för att få dessa resultat eftersom svart hår är ömtålig. För att få ett friskt huvud av svart hår, följ några tips om hårvård regelbundet.