Ha en kort Sarong

 

1.

Använd sarongen som en kjol. Vik försiktigt sarongen in i en triangel. Vik sarongen runt dina höfter och se till att toppunktet av triangeln kommer ner i din yttre lår. I höften knyts de två andra spetsarna i triangeln i en knut. Om du vill att sarongen ska vara längre och gå längre ner i benet, vika det inte i en triangel.

2.

Använd sarongen som en kort klänning. Öppna sarongen och linda den runt din rygg. Ta med kanterna på framsidan, under dina armar. Slip sarongs kanter på bröstet.

3.

Använd sarongen som en bandeau. Vik sarongen över flera gånger tills du skapar ett rektangelband ca 6 tum bred. Vik bandet runt bröstet och binda kanterna bakom ryggen.

4.

Använd sarongen som huvudduk. Vik sarongen i en triangel. Placera den vikta sarongen ovanpå ditt hår med toppen av triangeln pekad mot baksidan av ditt huvud. Ta med de andra två tipsen av triangeln ner och under ditt hår. Slips i nacken.

5.

Använd sarongen som halsduk. Vik sarongen tills den är en rektangelremsa ca 3 tum bred. Vik bandet över till hälften av längden. Vik bandet runt halsen. På sidan av nacken sätter du in sarongens lösa kanter genom viken i andra änden.

Tips och varningar

  • Var alltid medveten om sarongernas rena natur. Om du bär det som en klänning, bandeau eller kjol, behandla den som en omslag och bära baddräkt eller annan topp eller kjol under. Det finns ingen gräns för hur du kan bära en sarong. Ta dig tid att experimentera och linda och binda den på många sätt över din kropp.
  • Ursprung i Sydostasien och Stilla havet, har en sarong blivit ett unikt sätt uttalande runt om i världen. Består av en stor bit tyg som har ljusa färger eller mönster, kan en sarong användas på många olika sätt, som en kjol, en klänning eller en täckning för stranden. Med sin mångsidighet, billig prislapp och sexig attraktion, lägger en sarong en exotisk beröring till någon kvinnas sommarklädgård.