Hur man blir en Eco Fashion Designer

 

Hur man blir en ekodesisk designer

1.

Lär dig kunskap om mode, modetrender och ha lite teckningsförmåga innan du börjar gå på modedesigners karriärväg. Det är ännu viktigare för dig att få förståelse för denna kunskap när du blir en ekodesigndesigner.
En ekodesignsdesigner är en modedesigner som använder ekonomiskt och miljövänligt material när de kläder eller mode de presenterar för världen.

2.

Börja skissera dina modedesigner. Detta kan innefatta grundläggande kläder eller extravaganta kläder. Du bör ha en väl presenterad portfölj av skisser för att visa potentiella kunder och arbetsgivare. Vissa kläder som ofta ses på landningsbanor är kjolar, jackor, halsdukar, hattar, skjortor och klänningar. Varje designer kommer att ha ett nytt sätt att presentera dessa mode med olika färger, skärningar, former och mönster.

3.

Kom igång när du har genomfört din skisserade garderob. Du måste hitta material som är miljömässigt och ekonomiskt vänliga. Dessa tyger kan sträcka sig från mjuk organisk bomull till starkare bambu. Att veta hur varje material rör sig, flöder och arbeten låter dig få ut det mesta av tyget för dina modedesigner. Lägg till noteringar på dina skisser för att ge dig en uppfattning om vilka material som kommer bäst för varje klädesplagg.

4.

Gör dina miljövänner levande med miljövänliga material. Använd din modell för att göra kläderna som du bestämt dig för. Det här kan vara enkelt eller det kan bli svårare beroende på materialets komplexitet. En del av det roliga att vara modedesigner gör att din klädstreck blir levande.

5.

Presentera din miljömodellportfölj till potentiella kunder och arbetsgivare. Det krävs mycket hårt arbete för att vara en berömd modedesigner, men genom att vara en ekodesigndesigner kommer du att visa världen som du bryr dig om var materialet kommer ifrån.

Tips och varningar < / h4>

  • De flesta arbetsgivare av modedesigner söker minst en 2- eller 4-årig examen i modedesign.
  • Se till att allt material är miljövänligt, även tråd vara gjord av organiska material.
  • Grönt levande är någonting som alla vill göra idag. Detta gäller även för världens högsta modedesigners. Att bli en ekodesigndesigner visar världen som du bryr dig om planeten nog att vara medveten om var dina mönster kommer ifrån. Eco mode är det där på landningsbanor och det är där för att stanna.