Hur man förenklar din hudvård efter ålder 40

 

1.

Analysera din nuvarande hudsituation.
Verkar din hudstruktur plötsligt inte din? Är du benägen att bryta ut för kanske första gången i ditt liv? Har din livslånga oljiga hud helt torrt upp? Är de vad de kallar kråkor fötter?
Analysera ditt ansikte noggrant under en förstorad spegel. Glöm allt du kände till om din hud och använd din nya kunskap för att hitta din bästa regim när du går framåt. Glöm inte att titta på ditt hak, nacke och bröstområde.

2.

Åldrande hud = torr hud.
Det händer med alla och det bästa försvaret är ett bra brott. Var inte rädd för de extremt fuktande krämerna och don inte skrapa på att investera i en som fungerar. Lyckligtvis för våra budgetar finns det flera läkemedelsvarumärken som konsekvent rankas bland de bästa, inklusive de åldersfelande linjerna av tillverkare som Revlon, Roc och Oil of Olay. Tänk på en dag med en SPF - du behöver din solskyddsfaktor nu mer än någonsin eftersom solen kan lägga till eller öka utseendet på åldersfläckar - och en för natten . Nattmjukgörare tenderar att vara rikare och har inte SPF. Det finns också serum som kan lagras under din fuktkräm för extra hjälp. Konsistens är nyckeln till din hudvårdssystem, så gör det en prioritet! De flesta hudvårdslinjer som marknadsförs till äldre hud inkluderar också rengöringsmedel och de smutsiga, fuktiga rengöringsdukarna, vilket gör processen ännu enklare. Observera att det även finns produkter för känsliga hudtyper, så välj därefter.

3.

Dessa specialområden behöver hjälp också.
För att hålla din hudvård enkel och lätt att använda, begränsa din uppmaning att köpa för många specialiserade produkter. Tänk emellertid en ögonkräm som också kan vara dubbelt avsedd för läpparna. Dessa krämer är extra rik och krämig och fungerar bra på de områden som behöver en ökad mängd fukt. Om du känner att din hud behöver det, överväga en intensiv fuktmask en gång i veckan.

4.

Drick dina vätskor redan!
Många faktorer påverkar vår hud även som det åldras. Torrheten i vinterväder och inomhusvärme kan väsentligt torka huden som redan är nedsatt i fukt. Håll hydratiserad inuti och du kommer att göra din hud bra. Vad är det enklare att dricksvatten?

5.

Håll det enkelt, syster!
Vi 'Upptagen, vi är mamma, vi är karriärkvinnor, och vi är över att ha vår skönhetsrutin som tar mer tid ut ur ett redan sträckt schema än vad som är absolut nödvändigt. Följ tipsen ovan och du kan ha bra hud i dina 40-s utan att behöva komplicera din rutin.

Hud förändras när vi åldras, speciellt under våra 40-årsåldern när våra hormoner ger upphov till fläckar, torrhet och ökning av rynkor. Tack vare dessa förändringar behöver du inte ha en komplicerad hudvårdspraktik! Här är några tips för att hålla saker enkla men ändå effektiva.