Hur man tar bort håret på kroppen

 

1.

Första gången du epilera hår kan vara lite svårt om du aldrig har dragit håret ut förut. Eftersom du drar håret ut för första gången kan det finnas någon nivå av obehag. Men den goda nyheten är att efter första gången blir det mycket lättare.

2.

Se till att håret du epilerar är kort. Det borde vara lite över huden. Om håret är längre, använd din lediga hand för att försiktigt hålla håret i en riktning bort från epilatorn. Flytta epilatorn mot din hud närmast rötterna på håret du håller.

3.

Instruktionsmanualerna som följer med epilatorer säger alla att epilera i den riktning som håret växer. Det är faktiskt bättre att göra motsatsen. Om håret är längre gå sedan med epilatorns bruksanvisning så att epilatorn drar håret närmast hårets botten. När håret är kort tas håret bort när epilatorn går mot hårväxtens riktning.

4.

När du börjar använda epilatorn, använd den ofta. Epilera området så ofta som du känner hårväxt. Ju oftare du använder epilatorn i början desto snabbare kommer du till den punkt som nästan aldrig behöver använda epilatorn.

5.

När du har epilerat ett område några tider kan du märka ingrown hairs. Du kan antingen vänta på att de skjuter ut eller om de ligger nära hudytan, repa försiktigt huden med nageln för att hjälpa håret att komma över huden. Ta sedan en pincett eller epilatorn och ta bort håret. Detta stadium kommer bara att vara i en månad eller så om du ofta använder epilatorn.

Det största pluset av ingrown hairs är att de är minst sannolikt att komma tillbaka. Rötterna är svaga och drar ut håret en gång till och dödar ofta roten.

6.

I mycket känsliga områden kan du märka röda stötar efter att epilera området. Tveka inte att fortsätta epilera det området. Eftersom hårroten dör dör områdena inte längre de röda stötarna. Bumpen beror på att huden dras, men när håret slutar växa kommer huden inte längre att dras.

7.

Epilat baserat på hårväxtens riktning. På vissa områden som de övre yttre kalvarna finns hår som växer ner och antingen på framsidan eller baksidan av benet. Se till att epilera diagonalt upp de yttre kalvarna från den nedre kalven till kalvets övre framsida och från nedre framsidan till överkroppen. Det kommer att se till att allt hår är borttaget.

8.

Vid slutet av sex månader kommer färre hår att komma tillbaka i det epilerade området. I slutet av året kommer du att hitta behovet av att epilera reduceras till varje gång i taget. Du kan bara behöva epilera en gång i månaden eller till och med en gång i månaden.

Tips och varningar

  • Epilera i motsatt riktning av hårväxten. Om håret växer ner, epilera upp från botten.
  • Hårborttagning har försökt på något sätt under de senaste två tusen åren. På 1900-talet blev rakhyveln populär. I slutet av 1900-talet kom både avlägsnande och epilatorer ut.

    El-rakaren fungerar bra, men håret växer tillbaka. Lazer hårborttagning är ett bra sätt att eliminera håret om du har pengar för det. Epilatorer är en utmärkt hemmet metod för långtids hårborttagning med fantastiska resultat. Mycket av håret som avlägsnats med en epilator kommer inte att växa tillbaka efter flera användningar av epilatorn.