Look of Women's Fashion 1930

 

Historia

Kvinnans mode på 1930-talet byggdes på enklare linjer än den tidigare tiden av 1920-talet. I slutet av 1920-talet slog den stora depressionen samman med den första vågen av kvinnors befrielse. Kvinnor hade vunnit omröstning i både Storbritannien och England 1920, och lämnade huset för att fungera i betydande antal. Fashion återspeglade samhällsförändringar genom att bli ung, hip och trendig. Kjolhalsen steg och håret förkortades. Det var en gunga mot kul och frivolitet efter världskrigets 1. Dämpningen dämpade emellertid många av dessa höga andar, vilket bringar hemlines tillbaka till mitten av kalven och gör kläderna flera grader mer dyster ibland. Hårda tider krävde mindre blixt. Utsmyckning av mönsterskärning och design överträffade trendighet, med artful skräddarsy som kommer fram i framkant. Det var fortfarande en viss mjukning som kunde ses.

Funktioner

1930-talet var en tid av diskret, sensuell romantik i kvinnors kläder. Spelets namn var 'mindre är mer'. Det här är tid av den lilla pillboxhatten, intressanta sömmar och feminint hår. Ruffles och klänning som klippt på förspänningen kom tillbaka till mode, vilket ger en super-feminin estetik till mode.

För dagslitage, damprestandade drag eller klänningar. Ofta var de A-linjer som föll i midkalven eller strax under knäet senare i decenniet. Jackorna föll i midjan med design eller bälte. Skorna föredrog en låg- till mittnivå , även om lägenheter och bindningar också var tillgängliga. Håret var fortfarande kort till medellängt 1930, på grund av påverkan av flapperens favorit 'bob' haircut, men skulle växa längre under senare år.

På kvällen föll kvällsklänningar i full längd. Vapen var fria eller täckta. Ibland skulle designers accentuera hemlinjen genom att klippa in den i en näsduk (varierad längd), eller lägga till plätering på sidorna för att lägga till fullhet.

Betydelse

1920- och 1930-talet tog upp tanken på kvinnlig glamour till framtidens mode igen. Innan dess hade siluetten varit pojklik, rak och fyrkantig. Nu kunde kvinnor visa sina kurvor i ultra feminina stilar. På 2000-talet ser vi nu tillbaka till 1930 och tänker på klass, elegans och ren sensualitet. Den retro-look som många damer nu sportar är en inspirerad av 30-årsåldern skådespelerskor som Joan Crawford, det framkallar känslor av styrka i hårda tider och romans. De enkla, eleganta linjerna från 1930 och därefter inspirerade många moderna begrepp 'chic.'

Överväganden

När man tänker på mode 1930, hjälper det att komma ihåg att världen gick igenom mycket omvälvning. Mycket av Europa återhämtade sig fortfarande från första världskriget. Den stora depressionen var inte bara ett amerikanskt fenomen, men en internationell. Många försökte sammanfoga idéer och mode i franska hus som Chanel och Vionnet med de uppenbara och kalla behov av praktiskt boende. Även ökad tillverkning och teknik utvecklade bättre produkter för hår och skönhet. Vid 1930 kunde kvinnor få lockiga perm-processer i deras salong och kunde också köpa kläder gjorda av lättrengörda syntetiska tyger. Naturligtvis var naturliga textilier som läder fortfarande populära.

Fördelar

1930 medförde en tid med mode och skönhet som fortfarande är med oss ​​idag. Känslan av nostalgi kring de små hattarna och den klassiska, feminin kostymen är fortfarande hos oss idag. Moderna designers och kändisar harkar ofta tillbaka till den tiden för inspiration när de klär på prisutställningar och designar kläder till kvinnors samlingar. Återgången till kvinnan tog oss också med eran av Hollywoodgyllene tjejer som fortfarande är ikoner för denna dag . Mode 1930 lämnade ett bestående intryck på tyget av amerikansk skönhet. Mode 1930 handlade om romantik, femininitet och sensualitet, även om den uttrycktes på ett mer modent sätt än de Roaring Twenties. Nipped midjor, svepande kjolar och detaljer var dagens ordning. Depression era mode kombinerad uppfinningsrikhet med slanka linjer och syntetiska lättvårdande tyger. Inflytandet av mode runt 1930 kan fortfarande kännas till idag.