Om färgade hybrid diamanter

 

Funktion

Färgade hybriddiamanter skapas genom att använda otroligt höga värme- och tryckmätningar för att först skapa en diamant och sedan införa den med naturliga mineralelement för att skapa en specifik färg. Dessa mineraler är vanligtvis samma mineraler som skulle göra en naturlig diamant denna färg. Över 300 färger av naturlig diamant har katalogiserats, och dessa färger kan skapas i ett labb med samma element. Till exempel kan man smälta en diamant - naturligt eller annars - med väte kan skapa olika färger från rött till violett beroende på mängden väte, värme och tryck som är inblandade.

Betydelse

Färgade diamanter är faktiskt diamanter som på något sätt är orena. De har blivit färgade med element som inte normalt finns i diamanter, såsom bor i fråga om blå diamanter och kväve för gula stenar. De är inte ädelstenar, men äkta diamanter, och uppvisar extrem hårdhet och ljusstyrka hos en konventionell diamant. Färgade hybriddiamanter har blivit avsiktligt tonade med dessa element i ett labb i stället för att den här oförutsedda händelsen inträffar i naturen.

Funktioner

Färgade hybriddiamanter har alla egenskaper hos naturliga diamanter. I många fall är det extremt svårt att berätta hybriddiamiden från den naturfärgade diamanten eftersom de är lika hårda och innehåller samma mineraler. Färgade hybriddiamanter kan klippas precis som naturliga diamanter och bryta ljuset på samma sätt till strålande regnbågsresultat. I vissa fall är färgerna i hybriddiamanter faktiskt 'odlade' på utsidan av en färglös diamant, så du kan skilja mellan en liten lagringseffekt på platser.

Överväganden

Färgade hybriddiamanter gör det bra Tillbehör. De är mer populära än ädelstenar i många fall eftersom de glimmar mer ljust och kan skäras i mer utarbetade mönster än många mjukare stenar. Också beroende på modetrender är de attraktiva för många eftersom de är begåvade av många kändisar. Kom ihåg att om du köper smycken för investeringsändamål, kom ihåg att hybriddiamanter av vilken typ som helst - färgad eller på annat sätt - är lättare att komma med och därför svårare att sälja till någon form av vinst eller till och med en jämn punkt. < h2> Varning Innan du köper smycken, har det bedömts av en certifierad och betrodd expert. Färgade hybriddiamanter är vackra, men du borde veta att det är vad du köper. Några är nästan omöjliga att identifiera med ett otränat öga, och skrupelfria smycken har varit kända för att sälja dem som den verkliga saken. Se till att du förstår konsekvenserna av att köpa olika typer av diamanter innan du gör ditt köp. Färgade diamanter är extremt sällsynta och har länge varit den verkliga rikedomens territorium. Med all glans av en diamant och ädelstenens regnbågsfärger är en färgad diamant en av de vackraste och slående stenarna som finns tillgängliga. Färgade hybriddiamanter är lab-skapade diamanter som har fått sina färger konstgjorda. Dessa diamanter kan vara av extremt hög kaliber och kan tillfredsställa din önskan om de sällsynta och dyra utan att bryta banken.