Skönhetstips om hur man gör håret växer längre och snabbare

 

Hur snabbt hår växer naturligt

Håret växer ungefär en fjärdedel av en tum till en halv tum per månad och sex tum per år. På sommaren kan håret växa snabbare, eftersom värmen kan stimulera tillväxten. Även om produkter på marknaden hävdar att håret växer snabbare, är sanningen att håret blir nästan detsamma för alla. Men ta hand om ditt hår och dig själv kommer att göra ett hälsosammare hårhår som verkar växa längre på kortare tid.

Ta ett multivitamin

Leta efter vitaminer som biotin och D-vitamin. Dessa kommer att stärka hår så det blir inte så torrt och sprött. Att ha nog av dessa i kosten kommer att hålla håret länge genom att undvika brott. Ta även C-vitamin tabletter. Vitamin C är en antioxidant som bekämpar håravfall. En diet som är låg i vitamin C resulterar i torrt, sprött hår. så för tjockare, längre lås tar en extra dos av det varje dag.

Få regelbundna trimmer

Även om det kan tyckas kontraintuitivt att växa längre hår, är det nödvändigt att ta bort skadan som finns i ändarna av håret. Om du inte tar bort detta kommer håret fortsätta att splittras och bryta hela vägen till roten. Så bli av med det genast. Detta innebär en trim varje sex till åtta veckor. Fråga din stylist att skära av bara en halv tum så håret kommer fortfarande att växa längre än vad du skär av (dvs. om håret växer en tum varannan månad, kommer det att ha en halv tum att tillåta hårväxt).

Varning med vått hår

Våt hår är extremt bräckligt. Borsta inte det, men använd i stället en tandkamm när du hanterar vått hår. Använd inte heller varma hårtorkar. Låt ditt hår lufttorka så länge som möjligt. När ditt hår är nära att vara torrt, om du måste använda en hårtork. Detta gör det möjligt för ditt hår att vara så hälsosamt som möjligt så att du kan växa längre lås utan att skada borsten eller applicera värme.

Använd värmestylingsprodukter sparsamt

Hårrätare, curlingjärn och varmvalsar skadar bara håret längre, vilket tvingar dig att klippa av det. Om du inte vill sluta med sprött hår och splittrade ändar, använd dessa så lite som möjligt och applicera en mousse eller annan produkt först för att skydda håret från direkt värme. Friskt hår kommer från insidan, inte alltid från dyra produkter du köper från den lokala salongen. Att upprätthålla en näringsrik kost, ta vitaminer, få regelbundna trimmer och hålla hydrerade kommer att göra mer för att producera hälsosamma, långa lås än att spruta ut hundratals dollar på skönhetsprodukter som inte gör vad de lovar.