Tips för friskt hår

 

Hårvårdstekniker

Hur du behandlar ditt hår har en djupgående inverkan på dess utseende, struktur och tillväxt. Om hårbotten och håret tenderar att vara torra, schampo endast varannan dag eller efter behov. Använd en balsam regelbundet för torrt hår och periodiskt för fet hår. Justera din vattentemperatur för att värma i stället för het när du duschar. Undvik eller begränsa användningen av blåstorkar, curlingjärn, rätjärn och varmvalsar om möjligt. Värmen från dessa enheter kan skada håret om du använder dem regelbundet. Undvik också överanvändning av produkter som mousse, gel och spray; överdriven användning kan orsaka uppbyggnad på ditt hår och tråkig glans. Få regelbundna trimmer (ungefär var sjätte vecka) för att hålla håret i form och fria från döda ändar.

Kost

Det du förbrukar påverkar hårets tillväxt och utseende. För friskt hår behöver du en mängd vitaminer , fettsyror och proteiner och mycket vatten. Drick minst åtta glasögon (åtta ounces per glas) varje dag för att hålla hårbotten och håret hydratiserade. Ät gott om frukt och grönsaker för att få de vitaminer du behöver. Välj en mängd olika frukter och grönsaker - gröna grönsaker, såväl som gula och apelsinmatar. Inkludera magert kött i din kost. Fisken är speciellt användbar för att främja friskt hår på grund av dess höga koncentration av fettsyror. Undvik eller begränsa alkohol och koffein, eftersom de kan dehydratisera du.

Stressreducering

Din livsstil spelar en viktig roll för att bestämma ditt hårs hälsa och din övergripande hälsa. Löpande intensiv stress kan orsaka större håravfall. Minska stress genom att träna minst tre till fem Tider per vecka. Syfte i 30-45 minuter exe rcise sessioner. Välj hjärt-kärlsjukdomar som ökar din hjärtfrekvens och andning. Delta i aktiviteter som du tycker om; ta tid för vila och lek. Försök att få sju till nio timmars sömn varje natt. Om du saknar sömn, kan en 30-minuters eftermiddagslap hjälpa till med att kompensera för förlusten. Involvera dig i friska, kärleksfulla relationer med andra människor. Ta tid för avkoppling. Friskt hår är starkt, växer ordentligt, ser vibrerande ut och känns bra att röra vid. Trots att de flesta önskar ett vackert hårhår, blir många fallande för att uppnå det. Vad du äter, vad du gör och hur du behandlar ditt hår har alla en inverkan på ditt hårs hälsa. Genom att konsekvent integrera goda diet-, livsstils- och groomingrutiner i ditt dagliga schema kan du optimera hårets hälsa.