Tips om att färglägga blont hår rött

 

Välj en nyans

De flesta kommersiellt tillgängliga hemmafarande hårfärgprodukter har en indikatorbild på sidan för att ge en vag idé om hur färgen kommer att se ut på olika nyanser av hår. Blont hår som har främst gula toner blir orange om en orangefärgad röd färg används. En toner som lyser gula toner kan vara nödvändig innan färgning av blont hår en viss nyans av rött. Välj en nyans som kompletterar din hudton och befintlig hårfärg för att kringgå detta problem.
Det enda riktiga sättet att berätta om en nyans är korrekt för dig är att utföra ett förfarande som kallas ett strängtest. Färga en inkonsekvent hårsträng ungefär 1/4 'till 1/2' i bredd. Ett strängtest kommer också att varna dig för eventuella allergiska reaktioner som kan orsakas av färgämnet.

Applicera färgämne

Använd gummihandskar och applicera ett tunt lager av vaselin runt hårbotten och bakom öronen för att förhindra färgen påverkar din hud. Använd en gammal överdel eller kappa som du inte bryr dig om, eftersom olyckor inträffar. Endarna på långt hår är mer porösa än de delar som ligger närmast hårbotten. Applicera färgen på dessa områden först och stoppa ungefär en tum från rensa håret. Vänta på den tid som rekommenderas av tillverkaren. Skölj ändarna av håret och applicera resten av blandningen på håret närmast hårbotten.

Eftervård

Efter väntan på den rekommenderade perioden skölj håret i kallt vatten tills vattnet rinner klart, desto kallare vattnet är desto bättre hår kommer att hålla fast på färgen. Skall inte håret. Använd en fuktgivande balsam för att försegla färg och reparera eventuellt trauma som kan har orsakats hårsäckarna av färgämnet.

Korrigeringsproblem

Den röda färgen kan verka mörkare än vad som är tänkt för de första tvättarna. Det kan korrigeras genom att tvätta håret med ett schampo för att kontrollera mjäll eller oljigt hår. Använd den här typen av schampo för att ta bort ou t någon av färgen. Om färgen förekommer fläckig och mörkare på vissa ställen än andra kan det innebära att vissa delar av ditt hår har absorberat mer färgämne än andra. Du kan välja att antingen färgas över ljusare områden eller använda en produkt som är avsedd att ta bort eller 'lyfta' röda toner från hår. Dessa produkter kan erhållas från de flesta skönhetsbutiker. Det rekommenderas att vänta en vecka eller mer mellan färgämnen. För svåra problem, eller om du vill återvända till blondin, kan du behöva konsultera en professionell colorist. Det finns många nyanser av rött, och det finns inte en rätt nyans för varje person. Vissa röda är bruna, medan andra är apelsinbaserade. Några enkla steg kan ge dig rätt färg, samt undvika större hårfärgskatastrofer.