Tri-Cyclen LO FAQ

 

Är Tri-Cyclen LO effektiv?

Kliniska studier av Tri-Cyclen LO i USA och Kanada har visat att denna metod för födelsekontroll är extremt effektiv. Vissa läkemedel kan minska effektiviteten av Tri-Cyclen LO, men i allmänhet är p-piller 99 procent effektiva.

Finns det Tri-Cyclen LO-biverkningar?

Tri-Cyclen LO kan användas framgångsrikt av de flesta kvinnor , men det finns vissa risker och biverkningar enligt p-pillerens produktinformationsblad. Kvinnor på p-piller har ökad risk för lungemboli, hjärtinfarkt, hjärnblödning, hypertoni, gallblåsersjukdom, levertumörer och andra relaterade tillstånd. Dessutom kan kvinnor på p-piller uppleva illamående och kräkningar, magkramper, oregelbunden menstruation, migrän, gulsot, depression, viktförändringar och kolhydratintolerans. Overdosering kan också orsaka negativa biverkningar, som illamående och blödning.

Hur Tar jag Tri-Cyclen LO?

Till skillnad från vissa typer av p-piller, är det viktigt att piller tar på vilken dag med Tri-Cyclen LO. P-pillets månatliga recept kommer med sju vita piller, sju ljusblå piller, sju mörka -blå piller och sju gröna piller. Mängden hormoner förändras baserat på den dag då p-piller tas i förhållande till din ägglossningscykel. De gröna piller som tas under veckans vecka innehåller inga aktiva hormoner. Du bör börja Tri-Cyclen LO på den dag då din läkare berättar att du ska börja och fortsätta i det mönster som du får i paketet utan att hoppa över en dag.

Vad är fördelarna med Tri-Cyclen LO?

med förhindrande av graviditet finns det andra fördelaktiga biverkningar att ta Tri-Cyclen LO. Många kvinnor upplever minskad blodförlust och anemi under menstruationen, liksom mer regelbundenhet i sina cykler. Denna form av p-piller har också visat sig minska risken för att utveckla funktionella cyster i äggstockarna, ektopiska graviditeter, äggstockscancer, akut inflammatorisk inflammation i bäcken och endometriecancer.

Kan jag röka på Tricyklen LO?

Pillens tillverkare uppmuntrar patienter att inte röka medan de är på p-piller. Tri-Cyclen LOs risker för kardiovaskulära problem ökar när kvinnan tar pillret röker. Dessutom ökar risken för komplikationer till och med ytterligare kraftig rökning eller rökning hos kvinnor över 35 års ålder. Så medan du kan röka utan att Tri-Cyclen LO blir mindre effektiv, kan det orsaka allvarliga medicinska problem och du bör försöka att inte röka när du använder p-piller. Det finns en mängd olika alternativ tillgängliga för kvinnor som vill förhindra preganancy, inklusive IUD och kondomer. Många kvinnor föredrar bekvämligheten av ett p-piller. Tri-Cyclen LO är en av de tillgängliga p-piller alternativen.