Vad är behandlingarna för allvarligt skadat hår?

 

Villkor, skick, skick

Varje hårexpert kommer överens om att du ska vara varje gång du shampooar ditt hår och att du borde ha djupt tillstånd minst en gång i veckan. Tänk på att detta ger ditt hår den extra mat som den behöver för att vara frisk. Du kan gå till din favoritsalong och få en djup konditioneringsbehandling, eller du kan hitta djup balsam i nästan alla drogbutiker och mataffärer i nästan alla märken. Du kan också hitta avancerade balsam i skönhetsbutikerna.

Shampoo ditt hår först och använd sedan balsam. Det rekommenderas att när du applicerar behandlingen, sätt på ett duschlock för att låsa upp värmen. Detta kommer att hjälpa produkten att utvecklas. Låt balsammen vara i minst 20 minuter och skölj. Sköljning med extremt kallt vatten kommer att stänga hårsäcken. Vänta minst 24 timmar innan du tvättar håret igen.

Gör din egen behandling

För en enkel, självhushållsbehandling, se inte längre än ditt eget kylskåp. Allt du behöver är en kopp rumstemperatur majonnäs, en halv kopp olivolja och tre äggulor. Blanda alla dina ingredienser tillsammans i en skål. Ta den färdiga produkten och lägg den i håret med särskild uppmärksamhet åt dina ändamål. Använd ett duschlock för att täcka ditt hår och linda huvudet i en filt. Detta kommer igen att hålla i värmen från ditt huvud. Lämna på i minst 20 minuter och var noga med att inte shampoo ditt hår. Efter att du har sköljt håret noggrant, kommer oljorna kvar från blandningen att fortsätta att fukta hårsäckarna till din nästa tvätt.

Fördelar med hampa och tranbär

För att tämja frizz, sluta splittra ändar och minimera brott, försök använda en hampa shampoo eller balsam gjord för torr hårbotten och hår. Dessa produkter är gjorda av de oljor som finns i frön av hampplantor och är rik på protein. De fettsyror som finns i hampoljor (Omega-3 och Omega-6 bland annat) bidrar till att öka hårets och hårbottens fukthalt. Mer fuktighet betyder starkare, friskare och skinnigare hår.

En annan Hemligheten hos en hälsosam man använder tranbärolja, också rik på antioxidanter. Omegaoljorna i tranbär bidrar till att minska mjäll tillsammans med andra hårbottenstillstånd som eksem och psoriasis. Tranbärolja är också fylld med näringsämnen som E-vitamin, vilket är bra för skina och organiska syror som bensoesyra, vilket främjar hårbottencirkulationen och friskt hår. Som hampa kan tranbärsolja återfinnas i schampon, balsam och hårsprodukter. Simning i poolen kan göra det. För mycket perming eller färgning av ditt hår kommer att göra det. Det är många faktorer som bidrar till skadat hår. Det som är nödvändigt för att åtgärda dina tressar är att ge tillbaka de vitaminer och näringsämnen som har gått vilse.