Vad är fördelarna med orefinerad sheasmör?

  Tusentals år värda legender kring sheasmör har nyligen korsat från Afrika söder om Sahara till stränderna i västvärlden. Sheasmör är fetthalten som tas från frön av karitträet. Berömda för dess antiaging och fuktgivande egenskaper är orefinerat sheasmör i hög efterfrågan. Den blekgula substansen som kallas 'kvinnor' s guld 'i Afrika har ökat i popularitet.

Antiaging Benefits

På grund av de antiinflammatoriska och fuktgivande egenskaperna, är sheasmör berömd som en antiaging cream. av åldrande är inflammation och solskador. De antiinflammatoriska effekterna av E-vitamin och skador på vitamin A-omvandlingsegenskaper kan därför vara till nytta för rynkreduktion och kollagenförnyelse. Det innehåller också kanelsyra som är ett naturligt förekommande solskydd och hudljus .

Frank Renard, PhD., en farmakolog studerade de antiaging effekterna av sheasmör under en klinisk studie med 30 deltagare. Under en fyra till åtta månadersperiod masserade deltagarna shea sheasmör i huden. Patienterna varierade i åldern 29 till 82 år. Vid slutet av studien rapporterade minst hälften av patienterna förbättringar i hudstruktur och färre rynkor.

Fuktighetseffekter

Sheasmör används för att bekämpa torr hud D till ett stort antal olösliga oljor, motstår det fysiskt och vattenbaserat avlägsnande från hud och hår. När det är kopplat med dess fuktpenetrationsegenskaper är sheasmör effektivt för torr hud. I en annan studie utförd av Renard observerades 49 frivilliga med antingen torr, ömtålig eller åldrande hud. Efter en applicering två gånger om dagen med 15 procent sheasmör, fanns det markanta förbättringar av fuktgivningen hos 75 procent av de behandlade.

Antiinflammatoriska egenskaper

De antiinflammatoriska egenskaperna hos shea butte kan hjälpa till att behandla inflammatoriska tillstånd som väl. I traditionell nigeriansk medicin används sheasmör för att behandla nasal inflammation. I en studie som utförs av University of Lagos utvärderades 33 patienter som lider av svårt att slutföra blockering av näspassagen. Topiskt sheasmör och en placebo-kräm applicerades. I alla de som behandlades med aktuellt sheasmör rapporterades om snabb och långvarig lindring utan några biverkningar.