De bästa hårväxt tipsen

 

Diet

Hår är främst tillverkat av proteiner som kallas aminosyror. Därför kommer en diet hög i aminosyror att sporra hårväxten. Ett bra multivitamin hjälper till att få de aminosyror du behöver. Dessa proteiner kan också hittas i kött, fisk, ägg och mejeriprodukter och kombinationer av livsmedel som bönor och majs, ris och bönor samt jordnötssmör och bröd. Dessutom kan en kost hög i frukt och grönsaker sakta håravfall och hålla håret du har hälsosamt. Mättättade fetter, som finns i olja och nötter, är också användbara för hårväxt. Jod är ett annat hårväxtbefrämjande näringsämne, som kan hittas i rovor, spenat, morötter, nötter och linfröolja.

Produkter och behandling

Överarbetat hår med att inte växa så fort eller tjockt som friskt hår. Överdriven död- eller värmestyling med negativ inverkan på hårväxten. Om du använder värmestylingsverktyg, som t.ex. hårtork eller rätjärn, använd en värmevakt innan du stylar håret. Varmt vatten kan också avlägsna håret från dess näringsämnen, liksom överdriven hantering, borstning, kamning och grov shampooing. Å andra sidan kommer regelbundna trimning- och varmoljebehandlingar som skyddar hårets axel att uppmuntra tillväxt.

Livsstil

Stress kan orsaka håravfall, så om du vill att ditt hår växer, se till att du är En övergripande hälsosam livsstil som inkluderar hälsosam stressavlastning, som träning, meditation, starka förhållanden och rätt mängd sömn, kommer att stärka hela kroppen och ditt hår tillsammans med det. Dessutom kommer överdriven användning av cigaretter och alkohol att torka ut håret och hämma hårväxten. Hårförlust kan ta en vägtull på ens självkänsla. Andra kan tycka att deras hår aldrig är så långt eller så tjockt som de tycker om. Lyckligtvis kan kostfaktorer, livsstilsförändringar och olika produkter hjälpa hårväxten. Läs vidare för att ta reda på vad du kan för att förbättra kvaliteten och kvantiteten av ditt hår.