Frisyrtips för fint hår

 

Hårvård

Fint hår håller mer fukt än normalt hår, vilket resulterar i en slät och platt look. Eftersom det ser ut så här är det allt viktigare att tvätta håret ordentligt. På grund av fuktuppbyggnaden är det vanligtvis inte nödvändigt att använda en balsam, eftersom de flesta använder balsam för att lägga till fukt. Ett schampo speciellt för fint hår fungerar bäst eftersom det håller oljor borta från hårbotten. Detta förhindrar extra fuktuppbyggnad och undviker det fluffiga hårets utseende.

Korrekt skärning

För att se polerad, ha ditt hår trimmat ofta. Att ta bort delade ändar hjälper ditt hår att se sitt bästa ut. Delade ändar är mer märkbara på fint hår än på normalt hår, eftersom fint hår saknar volymen som vanligtvis drar ögonen bort från de skadade ändarna. Kort eller medelstora hårklipp är bäst för dem med fint hår. En perm kan ge dig lite kröning för att dra uppmärksamheten bort från hårets brist på volym. Korrekt skärning är också viktigt för att maximera fina hårets volym.

Styling Hair

Volymen är nyckeln med fin, limp hår. Blöt-torka håret underifrån: Tippa huvudet nedåt och kamma ut med en rund pensel. Det här tricket ger dig extra volym utan mycket extra insats. För extra hiss, använd en gel. För ett fullare, 'utkvämt' utseende, använd heta rullar eller kardborrband på håret. Applicera en lätt hårspray efter att du har satt ditt hår och applicera värme från en hårtork för att ställa krullarna. Fint hår kan vara lunt, platt och svårt att arbeta med. Men medan du inte kan byta hår, kan du se ditt bästa ut med lämplig schampo, frisyrteknik och korrekt användning av frisyrprodukter.