Hur gör jag örhängen av safirstenar?

 

1.

Mäta sapphires bredd. Örhängeinställningarna är dimensionerade enligt hur många millimeter över stenen är. Inställningen ska vara så nära stenstorleken som möjligt. Om inställningen är för stor kommer stenen att falla ut.

2.

Placera safirerna nedåt på ett rent, platt, väl upplyst arbetsområde. Plocka upp inställningen och tryck försiktigt över stenens baksida tills den klickar på plats.

3.

Vänd öronringen över. Använd tången för att prya prongarna över sidan av stenen för att säkra den på plats.

Tips och varningar

  • Inställningarna borde ha spetsar att hålla stenen på plats och ett ställe att placera i ditt öra. Köp örhängen ryggar av god kvalitet, eftersom stenen är tung och måste vara ordentligt säkrad.
  • Om stenarna är lite annorlunda, justera ditt köp av inställningen så att du har en inställning som passar varje sten. En skillnad på 1 mm eller mindre kommer inte att märkas.
  • Lim inte in stenen på plats. Limet kommer att visa sig och kommer inte att säkra stenen.
  • Vackra lösa safirstenar skulle se ännu bättre om de var bärna som smycken. Om du har två lösa safirer som är lika stora, kan du göra dem till örhängen relativt enkelt. Du kan göra enkla pinnar som inte går ut ur mode och är det enklaste för en nybörjare som gör smycken. Du måste köpa några smyckeskapande verktyg och snart kommer du att ha på sig dina safirer istället för att bara titta på dem.