Hur man förebygger akne på ansiktet

 

1.

Ha en hälsosam hudvård. Tvätta ditt ansikte på morgonen och innan du går och lägger dig på natten. Så svårt som det kan vara ibland, gå inte till sängs med smink på ditt ansikte. Ge ditt ansikte en chans att andas på natten. Makeup kan täppa till dina porer och leda till akneutslag på ditt ansikte. Välj ett ansiktsrengöringsmedel som inte irriterar huden. Det kan ta ett tag att hitta en som fungerar för dig. Om du har känslig hud och du är inte säker på vilket märke du ska välja, ring din hudläkare och läkare och be dem om råd .

2.

Drick vatten. Du måste dricka ca 8 koppar vatten om dagen. Om du har svårt att dricka 8 koppar vatten regelbundet, överväga att bära en vattenflaska med dig överallt där du går. Gör det till ett mål att dricka 64 oz. av vatten per dag.

3.

Träna regelbundet. Övning hjälper till att minska stressen, samt öka blodcirkulationen och syrepenetrationen till ytan på huden. Detta kan bidra till att minska akne. Tvätta ansiktet direkt efter att du har tränat, eftersom svett och hudoljor kan skapa en dålig kombination och fälla smuts och bakterier i dina porer, vilket leder till akneutslag.

4.

Utveckla friska sovvanor. Tvätta kudden ofta och var noga med att dra ditt hår bort från ansiktet medan du sover. Om du bär hårprodukter kan du utlösa en aknebrytning om ditt hår gnider upp mot ansiktet medan du sover.

Val inte vid finnar. Om du ser en pimple, kläm inte på det. Kramning eller plockning vid finnar kan leda till infektion eller ärrbildning. Med en pimple gör det vanligtvis inte bättre.

Tips och varningar < / h4>

  • Försök att skapa en rutin för dricksvatten hela dagen. Drick ett glas när du vaknar, äter en måltid eller efter att du borstar tänderna. Håll din vattenflaska med dig och ständigt fylla på den. Att dricka mycket vatten kan minska akneutbrott och hjälpa dig att leva ett hälsosammare liv.
  • Välj inte på finnar. Oavsett hur illa du vill, håll dig borta från dem. Plocka på fläckar gör det inte hjälp - det brukar sluta göra det värre genom antingen ärrbildning eller infektion.
  • Ingen gillar att ha finnar i ansiktet. När du har en pimple kan du känna dig som människor som inte ser dig riktigt, men på biten i ansiktet. Försäkra dig, det finns sätt att förebygga akne. Här är några tips om hur man förhindrar akne i ansiktet .