Hur man förstår om skadad hud kan repareras

 

1.

Förmodligen är det mest effektiva behandlingsalternativet för reparation av solskadad hud användningen av aktuella retinoider. Krämer som innehåller retinoider har visat sig vara effektiva för behandling av tecken på solskador, inklusive fina linjer och rynkor, grov hudstruktur och områden med ökad pigmentering. Det kan till och med ha någon effekt på hudslakhet på grund av dess förmåga att stimulera ny kollagenproduktion, den grundläggande stödstrukturen för huden.

Medan du kan köpa produkter på din lokala läkemedel som innehåller små mängder retinoider, dessa är inte lika effektiva som receptbelagda formuleringar som innehåller högre koncentrationer av de aktiva ingredienserna. Prescription retinoider kan orsaka hudirritation hos vissa personer, särskilt när du börjar använda dem, men deras förmåga att reparation solskyddad hud har visats i många studier. För att upprätthålla resultat måste retinoider användas oändligt, vilket kan bli dyrt. Du måste också använda dem i flera månader innan du börjar se resultat.

p> 3.

På en försiktighetsåtgärd gör retinoider huden mer ljuskänslig, vilket betyder att det är viktigt att ha solskyddsmedel på alla områden där du applicerar dem. Även om det finns fuktgivande medel som innehåller C-vitamin och alfa hydroxisyror som kan orsaka En viss förbättring av hudens struktur, om din hud är kraftigt skadad av solen, är det osannolikt att du ser en signifikant förbättring med dessa fuktgivare ensamma.

Om din hud är allvarligt solskadad, retinoider är fortfarande ett bra alternativ, men du får inte få den grad av förbättring du letar efter. Om du hamnar i den här kategorin kanske du vill se en hudläkare och utforska möjligheten att göra en serie hudskal eller laserresurfacing på din skadade hud. Dessa procedurer kan avsevärt förbättra solskyddad hud samtidigt som det hjälper till att öka kollagenproduktionen för hårdare hud. Dessa procedurer är ett dyrare alternativ för reparation av solskadad hud men kan vara värt det.

5.

Vilket alternativ du väljer att reparera solskadad hud är det viktigt att du investerar i en bra solskyddsmedel som erbjuder både UVA och UVA B ljusskydd för att undvika ytterligare skador. Det är speciellt sant om du planerar att använda retinoider för att reparera solskadad hud. Det är också viktigt att du regelbundet kontrollerar din hud för eventuell misstänkt hud lesioner som kan vara precancerösa.

Om du spenderade för mycket tid i solen när du var yngre, kan du betala för det nu med hud som ser grovt ut och förväxlas med fina linjer, rynkor och områden med ökad pigmentering. Inte bara kan solskadad hud se grov, det kan sakna fasthet på grund av minskad kollagenproduktion. Ännu mer om är att huden som skadas av solens strålar är mer mottaglig för hudcancer, inklusive den mest allvarliga formen, malignt melanom. Finns det något sätt att reparera solskyddad hud?