Hur man gör hemlagade naturliga hudvårdsmedel

 

1.

Gör en ansiktsskrubba för grov hud genom att kombinera 1 tsk. av socker med 1 tsk. av honung. Socker innehåller glykolsyra för att reparera skadad hud och jämn grovhet, medan honung hjälper huden att behålla behövlig fuktighet för mjukhet.

2.

Kombinera 1 tsk. av äppelcidervinäger, 1 msk. av häxhasel med 1 kopp vatten för att göra en toner för fet hud. Äppelcidervinäger tar bort fläckar och balanserar hudens pH-nivåer, medan häxhaseln kommer att absorbera överflödig olja.

3.

Blanda 1 msk av en mogen avokado och kombinera den med 1 msk av en mogen banan för att göra en mask för torr hud. Applicera det på ansiktet och nacken och låt det stå i 20 minuter. Skölj av det med ljummet vatten. Avokado har mer naturliga oljor än någon annan frukt och bananer är full av vitamin A, som hjälper till att reglera och förbättra talgproduktionen för mjuk och fuktig hud.

4. Skapa en antiaging nattbehandling genom att applicera 1/8 tsk extra mjölk olivolja och 1/8 tsk ren vitamin E-vitamin till ansiktet före sängen. Olivoljan kommer att klargöra och fukta huden, medan vitamin E-oljan kommer att reparera fria radikala skador och öka cellens regenerering för yngre hud. Rengör porerna av föroreningar med en ansiktsmask som består av 1 msk bryggerjäst och 1/2 msk. av vatten. Applicera pastaen i ditt ansikte, låt det stå i 15 minuter, skölj sedan. Brewer's yeast innehåller B-vitaminer och krom, vilket klargör huden.

Tips och varningar

  • Om äppelcidervinäger inte irriterar huden, lägg till en extra tesked.
  • Använd extra jungfruolja för nattbehandling. Det är renast och har behandlats minst.
  • Var försiktig så att du inte får ättika i ögonen.
  • / li> Att skapa hudvårdsmedel är enkelt, kostnadseffektivt och miljövänligt. Du kan åtgärda en mängd olika hudproblem med naturliga produkter som är häftklammer i de flesta kök eller bara en mataffärsresa bort. Dessa naturliga produkter är fria från kemikalier och okända konserveringsmedel som ofta kan göra hudproblem värre. Oavsett hudtyp eller problem finns det ett naturligt botemedel som kan erbjuda hjälp.