Hur man gör mjölk och honungskonditioneringsschampo

 

1.

Blanda 2 matskedar honung och 1/4 helmjölk i en mixer. Blandning. Naturligtvis är ekologisk mjölk och honung bäst eftersom de är fria från bekämpningsmedel, kvävetillväxthormoner och antibiotika.

2.

Våt hår och pressa ut överskott av vatten. Häll en generös mängd mjölk och honungschampo i ditt hår. Arbeta det genom ditt hår från rötter till slutet, och försiktigt skrubba hårbotten, precis som du skulle med en butik köpte schampo. Kom ihåg att din mjölk och honungschampo inte kommer att skumma, men det kommer att rena och skickas. Skölj hår och stil som vanligt.

3.

Du kan fortfarande använda din naturliga mjölk och honungschampo när du reser. Köp en liten flaska honung, en liten visp och en plastblandningskål eller en pressflaska. Du kan köpa en liten kartong med mjölk eller order från Rumsservice och göra din schampo i ditt rum. Vispa ingredienserna i en skål eller häll dem i en pressflaska och skaka tills de blandas.

Tips och varningar

  • Det kan ta upp till två veckor för ditt hår och hårbotten att anpassa sig till att rengöras utan schampo. Under den tiden kan du märka att ditt hår verkar vara fetare än normalt. Om detta händer kan du efter shampooing arbeta lite äppelcidervinäger genom håret och skölj.
  • Forntida civilisationer kallade det livets elixir. Mjölk och honung har använts i århundraden för att bevara ungdomar, smidig och lugna huden och som ett naturligt hårschampo som försiktigt rengör och förhållanden. Även om det finns flera mjölk- och honungsprodukter tillgängliga på marknaden, innehåller de flesta också hårda och skadliga kemikalier som kan orsaka ibland allvarliga hälsoproblem och torka ut din hud och hår.

    En av dessa kemikalier, natriumlaurylsulfat (SLS), är ett ytaktivt medel, vilket gör att schampon, kroppsvask, rakningskrämer och sköljmedel av sköljmedel. Det absorberas genom huden och kan ackumuleras i inre organ. När det kombineras med kvävebaserade råvaror bildar det nitrater, ett känt cancerframkallande och hud- och ögonirriterande.

    Konsumenterna har varit så konditionerade att tro att tvål och schampon måste skumma för att rengöra. Det här är helt enkelt inte sant. Mjölk och honung har båda naturliga rengörings- och antimikrobiella egenskaper som försiktigt rengör, skickar och fuktar. De arbetar så bra tillsammans att ytterligare ingredienser inte är nödvändiga. Denna helt naturliga, hemlagad mjölk och honungschampo kommer att låta ditt hår vara rent, mjukt och glänsande. Och kemisk fri.