Hur man pärlband tråd

 

1.

Välj din strängtråd. Strängtråden kommer i många olika styrkor, längder och vikter som passar allt från fröpärlor till grovkantade ben eller glaspärlor. Den mest populära strängtråden är också känd som mjuk flex tråd som sträcker sig från en .014 till .024 vikt, och håller ditt halsband från att vara för stel runt halsen. Om du arbetar med större och tyngre pärlor, kanske du vill välja en tyngre gauge-mikrokabel med ungefär en .018 eller .022 vikt.

2.

Slips på en efterbehandling hitta eller ansluta till strängtrådens ände. Delade ringar, fjäderklämmor, hummerklämmor eller fatklämmor fungerar alla bra med trådtråd, så välj din stängningsmetod och färg (silver eller guld) baserat på dina pärlors huvudfärger och skjut ledningen genom öppningen och binda av. En clamshell lås fungerar också bra med strängtråd, så prova och testa dina knutar innan du pannar din tråd.

3.

Layout ditt pärlemönster. Många hobbybägare och smyckenstillverkare använder ett pärlfack som gör det möjligt för dem att designa ett pärlstavsmycke med en vald mätning i förväg. Om du använder olika pärlor, lägg ut ditt mönster i ett pärlfack.

4.

Stryk dina pärlor. Det snyggaste med strängtråden är att du kan stränga även de minsta fröpärlorna utan en nål. Strängen är stel nog för att du kan plocka pärlan upp och stränga den snabbt utan mycket besvär eller väsen. Ta bara slutet på strängtråden och peka den genom pärlhålet.

5.

Avsluta den andra änden av strängtråden med matchande stängning eller lås. Skjut strängtråden genom hålet i spetsen och avsluta med en fin snygg knut. Trim av eventuell kvarvarande tråd och slitage.

Tips och varningar

  • Strängfröpärlor i en skål. Du kan enkelt 'spjuta' dina fröpärlor med änden av strängtråden utan att behöva hålla den enda, lilla pärlan.
  • Använd inte för hård en strängtråd för ditt projekt. Människor don ' t brukar ha på sig ett styvt halsband utan rörelse.
  • Strängtråd är den bästa lösningen för hobbybarn och smyckenstillverkare. Det ger både flexibilitet och styrka som krävs för att skapa vackra mönster och varaktiga gåvor för familj och vänner. Den mest populära strängtråden har 49 trådsträngar inslagna i ett säkert nylonhölje som gör den perfekt för strängning av fröpärlor och mer. Strängtråden är lättare att använda än pärlsträng eller tråd, och det behöver inte trängningsnålar och andra övningar. Om du är redo att börja bli kreativ med pärlor, följ dessa steg.