Hur man säljer en antik diamantring

 

1.

Tala först med en bedömare först. Har din ring värderats så att du kan få ett rättvist marknadsvärde för sitt värde. Ta inte det första erbjudandet som görs utan att ha råd med en juvelerare som inte har något intresse av att köpa din ring. Du vill få en rimlig och neutral bedömning.

2.

Överväg att sälja din antika ring privat. Placera en annons i tidningen som ett första alternativ för att sälja din ring. På så sätt kan du fråga vad du vill och se om det finns några köpare. Detta kommer att ge dig en bra bild av marknaden och se hur många erbjudanden du får.

3.

Prova en säljare via sändning eller rakt utförsäljning. Platser som Diamonds Chicago erbjuder inga kostnadsvärderingar och är villiga att uppnå historiska smycken. De arbetar på sändning och ger dig två erbjudanden av en låg som de skulle vara villiga att betala på plats och en hög, vilket är vad de skulle erbjuda till en köpare i deras showcase. Detta ger dig möjlighet att se skillnaden i priser.

4.

Sälj till en smycken butik. Efter att du fått en bedömning på en annan objektiv butik, erbjuda din antika ring till en smycken butik som säljer gods smycken och antikviteter. När du väl vet hur mycket din ring är värd kan du vara säker på att få ett rättvist bud från juvelern eller gå någon annanstans med din ring.

5.

Tänk på en internetauktion. Med en onlineauktion kan du ange det lägsta beloppet du är villig att tillåta för din ring och få möjlighet att få ett ännu högre belopp om det finns mer än ett bud på ditt objekt. Inkludera värderingsvärdet i din annons och något äkthetsintyg.

Att sälja en antik ring kan vara skrämmande. Att inte veta om priset du får är rättvist, eller om du fattar rätt beslut kan du göra en vinstdimension till huvudvärk. Att veta var du ska se och vem du ska prata med kan komma igång på rätt spår för att sälja din antika ring och få ett rimligt pris för det.