Lätt behandling för hårväxt

 

Fakta om naturlig hårväxt

Håret växer ungefär en fjärdedel av en tum till en halv tum per månad och sex tum per år. På sommaren kan håret växa snabbare, eftersom värmen kan stimulera tillväxten.

Hårbotten hårdar hela tiden håret. Hårsäckar går igenom tre faser under sin livscykel: anagensfasen i ca tre år, sedan en övergångsfas och slutligen telogenfasen i ungefär tre månader när håret vilar. När den här fasen slutar, är håret kasta. Hårbotten sheds ca 100 hår per dag och mer med shampooing. Eftersom varje sträng befinner sig i en annan fas, är normal håravfall oanvändbar.

Rogaine

Om du upplever onormal håravfall, med handfuls av strängar som faller ut, finns det hopp. FDA har godkänt två kommersiella produkter för att motverka håravfall. Den första och mest populära produkten är Rogaine. Denna behandling är en aktuell lotion, tillgänglig från läkemedels- och dagligvaruaffärer i vanliga eller extra styrka versioner. Hur lång tid det tar att håret växer beror på ett antal faktorer, till exempel genetik, men användarna ser hårväxt på fyra månader i genomsnitt.

Propecia

Den andra FDA-godkända produkten är Propecia. Det är tillgängligt som ett piller, tas oralt en gång per dag. Detta läkemedel blockerar 5-alfa reduktas enzymet som skapar dihydrotestosteron (DHT), hormonet associerat med manlig mönstret skallighet. Hårväxt med Propecia ses hos nio av 10 användare under en femårsperiod. Tala med din läkare innan du tar någon medicin.

Hårtransplantationer

Hårtransplantationer kan utföras av en skicklig läkare och ge mycket naturliga resultat. Hårförädlingstjänster erbjuds med riktigt mänskligt hår. Med dessa alternativ behöver du inte vänta på hårväxt. Håråterväxt tar tid och tålamod. Håret växer inte snabbt oavsett vilka alternativ du försöker. Om du har håravfall finns produkter tillgängliga på marknaden för att bekämpa detta. För dem med frustrerande folliklar, här är några behandlingsalternativ.