Om Antika Cameo Smycken

 

Historia

I dag är cameos nästan uteslutande av kvinnor som smycken. Men genom historien hade männen ibland dem så mycket som eller mer än kvinnor gjorde. Faktum är att cameos ofta användes för att dekorera rustning och svärdhandtag. Kameos har traditionellt avbildat kvinnornas profiler, men i gamla Grekland bar unga kvinnor cameos av guden Eros för att uppmuntra kärleksförklaringar.

Funktion

Cameos har varit till stor del dekorativa i många år. Tidigare kunde de ha använts för att skildra bilden av en älskad innan fotografering var allmänt tillgänglig. Nu är de samlarens föremål, men vissa människor bär dem fortfarande som smycken.

Funktioner

En komo är ofta ett snidat stycke som har flera lager. Det övre lagret är avskuret så att profilen avbildad är i toppskiktets färg, medan ett underlag av annan färg tjänar som bakgrund. Kammar är vanligtvis små nog att passa i fickan eller kan bäras som en pendel eller ring.

Typer

Cameos kan snidas ut av flera ämnen. Shell cameos är de vanligaste och tenderar att visa den starkaste skillnaden mellan profilen och bakgrunden. Lava rock cameos har inte de kontrast som traditionella cameos visar, och de verkar mer som miniatyrbyster Kombinerade komos är liknade lava rock cameos i sin brist på färgskillnad, men de är mindre vanliga eftersom koraller sliter bort över tiden. Dessa komor stannar ofta inte längre. intakt när de skickas ner.

M isconceptions

Många tror att cameos bara är antikviteter och inte kan erhållas idag, utom på antikmarknader och försäljning av fastigheter. Medan smyckets popularitet har minskat, skapas cameos fortfarande med hjälp av ålders gamla metoder i vissa delar av världen. Många konstnärer skapar dessa små skulpturer som ett test på sina förmågor, och de kan också beställas.

Varning

När du köper en cameo, ha en expert värdera objektet innan du köper det. Medan riktiga cameos är svåra att skära och kan vara ganska dyra, kan de också gjutas och gjutas med modern teknik. Se till att din cameo är värt vad du betalar för det, särskilt om du köper det som en investering snarare än ett fåfängaobjekt eller tillbehör. Cameo smycken objekt är snidade bitar som vanligtvis avbildar en persons profil. Dessa bitar är snidade i reliefform. Huvudporträttet är i allmänhet en ljusare färg än resten av smyckets bakgrund och kan till och med vara en del av samma sten eller skal om ämnet har skiktade färger.