Om Imitation Diamonds

 

Historia

Moissanite har närmaste egenskaper till en diamant. Ursprungligen hittades i meteoriter, kom pärlan i kvantiteter för små för användning. Kubisk zirkoniumoxid (CZ) är ett derivat av zirkonium och yttriumoxid. De två ogenomskinliga komponenterna bildar tillsammans en klar lysande sten. CZ brister på marknaden för tre årtionden sedan. Tidigare versioner var sämre. De fasetterade dåligt och grumlade snabbt. Allmänheten gick inte bra med dem i början. Idag föredrar många människor den konstgjorda pärlan till den verkliga saken.

Typer

Moissanite och CZ representerar två utmärkta diamantimitationer. Båda är respekterade för sin skönhet och glans, och har utvecklat sina egna lojala följder. Moissanite kan dra stora summor pengar när specialskuren och monterad perfekt. CZs, när de är facetterade av en konstnär, är praktiskt taget oskiljbara från en diamant till det blotta ögat.

Funktioner

Moissanite-priserna 9.25 på Mohs-hårdhetsskalan, vilket gör det nästan lika svårt som en diamant vid 10. Dess brytnings index (eld) överstiger en diamant vid 2,65 till 2,42. Moissanite har sina egna naturliga brister, vilket tycks göra det ännu mer önskvärt för vissa. Tyvärr gör det också svårare att identifiera utan rätt utrustning.
CZ satsar om en 9 på Mohs skalaen. De har nästan samma brytning vid 2,2, jämfört med en diamant vid 2,42. CZ kan tillverkas utan brister, vilket gör dem bra kandidater för olika typer av skär. De kan också vara svåra att skilja utan rätt utrustning.

Missuppfattningar

Eftersom moissanit och CZ är både lab-skapade stenar, anser vissa dem inte mer än falska. Men deras egenskaper är i grunden samma som diamanter, vilket ger dem värde i sig. Moissanit kan vara vackrare än en diamant på grund av sin anmärkningsvärda färg och eld. CZ har en distinkt fördel genom att den kan skapas felfri. Moissanite och CZ är båda starka stenar som tål vardagsliv.

Varning

Kunderna bör akta dig för detaljister som marknadsför skapade diamanter billigt. Chansen är att stenarna är syntetiska, inte skapade. Eftersom skapade stenar tar tid och precision i labbet, kan de inte enkelt utvecklas till låga kostnader. Det finns också skrupelfria människor som försöker passera av moissanit och CZ som äkta diamanter. Vid tvivel ska stenar testas med lämplig utrustning för att validera deras äkthet. Imitationdiamanter är inte nya. Juvelerare har efterliknat skönheten, klarheten och glansen i stenen i århundraden. Tidigare försök gjordes av inget annat än glas, känt som pasta. De första imitationerna var inte så bra och var lätt upptagna av det kräsna ögat.