Om Mineral Make Up Ingredients

 

Sun Screen

Varje ingrediens i mineral makeup har en avsikt. Ingredienser som zinkoxid eller titandioxid används som solskyddsmedel på grund av UVA- och UVB-skydd.

Färg

Mineral smink innehåller många naturligt förekommande ingredienser som glimmer och järnoxider. Dessa ger skimning och färg till sminken.

Konsistens

Mineralerna males i ett fint pulver som består av mineral sminkfundament, brons och rodnad. Denna smink är pulverig i konsistens, men är krämig när den appliceras på huden med en sminkborste.

Effekter

Ingredienser som kaolinlera i mineral smink kan hjälpa till att lugna akne. Svavel i en mineral akne behandling drar ut föroreningar och läker med dess antibakteriella egenskaper.

Varning

Vissa typer av mineral makeup inkluderar vaxer och andra onaturliga ingredienser. De med känslig hud eller allergier bör läsa ingredienserna noggrant. Mineral smink används och trivs för sin vackra täckning samt dess naturliga ingredienser. Eftersom mineral smink består av naturligt förekommande ingredienser, kan den användas av dem med känslig eller problem hud.