Om Natural Mineral Makeup

 

Historia

Användning av jordelement för att förbättra skönheten är inte på något sätt en ny utveckling. Forntida egyptiska kvinnor bevakade omsorgsfullt sina mineralsminkhemligheter, inklusive användningen av pulverformig kopparmalm som ögonskugga och slipad kohl som eyeliner. Greklands kvinnor blandade kol med olivolja för att ge sina ögon ett sultigt utseende, och europeiska kvinnor på 1700-talet använde pulverformad bly för att skapa bleka vita ansikten utan färg. Under hela historien har kvinnor funnit skönhetsförbättrande element i jorden.

Ingredienser

I dag använder mineralsmakar en eller flera naturliga ingredienser, maldas i det finaste pulveret och kombineras med andra ingredienser för att producera produkter av kosmetisk kvalitet . Titandioxid och zinkoxid ger en naturlig solskyddsmedel i foundation makeup, medan pulveriserat glimmer och vismutoxidklorid ger glans och glans till ögonskuggor, finishpulver och läppfärger.

Mikronisering

För att täcka hela dagen, tillverkare Använd en process som kallas 'mikronisering', vilket reducerar pulverpartiklarna till mikroskopiska nanopartiklar. Detta ändrar mineralmolekylens egenskaper och skapar det silkaste pulvret. Ju mindre partikel desto längre är den kvar på huden i pulverform.

Tillämpning

Stiftpulverna är populära och appliceras enkelt med en stor mjuk ansiktsborste doppad i pulvret och tappade på sidan av behållaren till ta bort överflödet innan du sveper borsten försiktigt över hela ansiktet för att lägga till en ledtråd av färg och jämn hudstruktur. Ögonskuggor i jordiga nyanser appliceras med en liten borste- eller svampapplikator. Lip färg kommer i pulver eller grädde och ger långvarig täckning.

Köparen akta Ingredienserna och kvaliteten på mineral makeup produkter varierar kraftigt från ett varumärke till en annan. Även om alla naturliga ingredienser används kan vissa produkter skada huden om de innehåller petroleum eller vismutoxidklorid. Ytterligare talk, konserveringsmedel och dofter finns i andra märken av mineral smink. Läs ingredienslistan noga innan du köper. Naturmineral makeup är en stor säljare i kosmetikindustrin idag, med de flesta större kosmetiska tillverkare som är värd för sina egna linjer framställda av finmalda naturliga ämnen som finns i jorden. Förutom foundation makeup kan du köpa rodnad, läppfärg, ögonskugga och finishpulver i mineral sminklinjen.