Om Raw Gems

 

Betydelse

De färdiga stenarna som sätts och monteras i fina smyckenstycken är inte samma stenar som bryts ut över hela världen. I sina råa former finns dessa pärlor i stenliknande nuggets som måste brytas upp med en gruvarbetare och klippa i släta och avrundade former, såsom solitär, smaragd, strålande och ascher, som förekommer i smyckenbutiker.

Identifiering

Råa ädelstenar ser ofta ut som normala stenar, med många skrynkliga kanter och asymmetriska former. Det finns några egenskaper som emellertid sätter råa pärlor förutom vanliga stenar, stenar och annat material. Råa pärlor är vanligtvis färgade, och en del av den färgen utstrålar till ytan, eller skalet, av pärmens kapsel. Deras kanter är också mycket skarpare och mer iriserande än medelstenen. Några är ens felaktiga för glas. Om en sten hoppar ut på dig, antingen på grund av dess storlek, form, färg eller annan unik egenskap, kan det här vara en rå pärla. Många råa pärlor upptäcks helt enkelt för att någon märkte en sten som var olik annorlunda.

Typer

Bortsett från vita råa pärlor är de flesta pärlor färgade; så är de flesta råa ädelstenar. De vanligaste färgerna för råa ädelstenar är svarta, blåa, orange, gröna, lila, gula och röda. Populära svarta råa pärlor inkluderar obsidian, svart diamant och onyx. Populära blåa ädelstenar är akvamarin, turkos och safir. Populära apelsinråvaror är tigerögon, sunston och carnelian. Populära gröna råa ädelstenar är smaragd, jade och peridot. Populära lila råa ädelstenar är rosenkvarts, ametist och royal azel. Populära gula råa ädelstenar är topas, citrin och sagenit. Populära röda råa ädelstenar är rubin, blodopal och granat. Bortsett från diamanter, innehåller populära vita råa pärlor kvarts, månsten och vit opal.

Missuppfattningar

Råa pärlor ser ingenting som de stenar du ser inom smyckaffärer. De är tråkiga, opolerade, skarpa och kan verka missfärgade. I sitt naturliga tillstånd ser de ut som färgglada stenar än ädelstenar. Även när de är knäckta öppna, ser materialet inuti mer ut som en färgstark kristall än en dyrbar ädelsten. Råa pärlor är också mindre värdefulla än de stenar som härrör från dem. Du borde inte räkna med att få en betydande summa pengar för några obehandlade juveler. Du kan dock ta dina råa pärlor till en pärlemaskin, lapidär, gemologist eller smyckenstillverkare som specialiserar sig på ädelstenar för att få den grova stenen skuren till en mer värdefull pärla som du då kan bära eller sälja.

Geografi < / h2> Även om det finns några få gruvminskningsanläggningar i USA, däribland North Carolina, Alabama, New Mexico, Wisconsin, Hawaii, Florida, Illinois, New Hampshire, New Jersey, Vermont och Washington, och även några där allmänheten kan gå på jakt efter sina egna råa pärlor, det mesta av landets råa pärlematta kommer från andra länder. Burma / Myanmar, Pakistan, Ryssland, Afrika, Kina och Australien är de främsta producenterna av råa pärlor. Råa pärlor är mycket som guld i att båda föremålen ska jagas, gruvdas och tas in för omformning. Precis som guld, kan ädelstenar vara svåra att identifiera i sina naturliga former. Om du är lycklig nog att hitta en dyrbar obehandlad pärla eller två, kan du kanske tillverka stenen i en härlig form som kan användas för en fin bit av egna smycken för dig själv eller säljs till en juvelerare för en betydande pris.