Om sminkfläckar

 

Läppstift

Läppstift är en vanlig fläck för att ta bort från kläder. Applicera en fläckborttagare på skjortan genom att blotta den med en vit trasa. Gnugga inte in det, eftersom det kan göra att fläcken går djupare in i tyget. Tvätta skjortan som du normalt skulle. Alkohol kan också fungera om det tillsätts innan tvättmedlet blottas på. Alternativt kan hårspray sprayas på fläcken och får sättas i några minuter. Gnugga av och tvätta plagget.

Flytande smink

Flytande smink, som flytande eyeliner eller mascara, kan orsaka irriterande fläckar som är svårare att avlägsna än icke-flytande. Dawn dish detergent är den bästa typen av tvål du kan använda för att ta bort flytande fläckar. Använd det för att tvätta ut fläcken och använd en rensoljens oljelösningsmedel för att ta bort eventuell fläck kvar. Tvätta kläderna i tvättmaskinen efteråt för att ta bort eventuella rester.

Mascara

Avlägsnande av mascara kan kräva kemtvätt Din lokala kemtvätt kan också sälja ett oljelösningsmedel som löser upp mascarafläckarna. Du kan köpa det här och ta bort fläckarna själv i ditt hem. Efter att du har applicerat det, vänta tills det torkar ut och smuts sedan av resten. klädesplagg som vanligt för att ta bort vad som finns kvar av fläcken.

Fingernail Polish

Nail polish fläckar förekommer tillsammans med smink också. För de flesta tyger kan fingernailpoleringsmedel användas för att bli av med fläcken. Häll fingernailpoleringsmedel över fläcken medan du håller tyget över en diskbänk eller en skål. Använd dina händer för att gnugga polishen ur duken. Om materialet du städar är ömtåligt och dyrt, som silke, kanske du vill ha en professionell rengöring.

Varningar

Vissa plagg är för delikata för dessa metoder för borttagning för att fungera. Silke, till exempel, kommer inte hålla bra mot dessa rengöringsmetoder och kan fläcka längre om du försöker ta bort fläcken själv. Bomull är det säkraste materialet att arbeta med. Om ditt plagg är dyrt, kanske du vill ha det professionellt rengjort för att undvika att orsaka ytterligare skador. Sminkfläckar är inte bara svåra att ta bort, men de kan också förstöra en outfit. När du är på väg ut genom dörren och plötsligt inser att du har en fläck på din tröja, kan det sätta dig i ett dåligt humör för resten av dagen. Men det finns sätt att ta bort även de mest envisa fläckarna. s flytande smink eller läppstift, kommer några enkla metoder att göra dina kläder ser ut som nya igen.