Så här rengör du Mac Makeup Brushes

 

1.

Samla dina sminkborstar ihop.

2.

Häll din penselrengöring eller barnschampo i botten av en kopp mellan 1/4 'till 1/2' djup.

3.

Placera dina penslar i koppen, så att borsten kan suga in i rengöringsmedlet. Se till att rengöringen inte når över borstkanten. Det borde bara täcka borsten för att undvika att rostar penselens träområde.

4.

Blötlägg dina borstar i ca 10 minuter i rengöringsmedel eller babyschampo.

5.

Ta bort dina borstar en efter en, och skölj försiktigt av rengöringen under en måttlig ström av rinnande vatten. Var noga med att hålla borsten horisontellt under rinnet, så att vattnet inte rör sig i borstens träområde. Använd fingrarna för att gnugga bort rengöringsmedel och eventuell kvarvarande smuts från borsten.

6.

Omforma borstens borstar till sin ursprungliga form medan den fortfarande är våt. De flesta Mac-borstar är formade som en kupol. Ta hela handen, ta tag i borsten vid fälgen och svepa upp i en jämn rörelse för att omforma borsten. Upprepa vid behov.

7.

Lägg de våta borstarna på en handduk. Det är bäst att lufttorka över natten, eftersom Mac borstar tenderar att ta minst 12 timmar för att helt torka.

Tips och varningar

  • Försök att rengöra din Mac sminkborstar åtminstone en gång i veckan, men de kan rengöras oftare, beroende på användningen. Var noga med att rengöra din Mac-borste innan du låser ut den till en annan person.
  • Böj inte borsten tillbaka under sköljning. Det kommer att göra det svårare att omforma, och det kan skada eller ta bort borsten från borsten. Låt inte dina borstar torka upp med borsten på toppen. Vattnet kommer att sippra in i fälgen, varpa limmet och eventuellt vrida handtagets ved, vilket permanent skadar din pensel. Använd inte pappershanddukar eller vävnader när du torkar eftersom fibrerna kan blandas med borsten.
  • Mac borstar är kända för sin kvalitet och för deras dyra prislapp. Även om det tar en ganska stor investering i början, borstar Mac de bästa penslarna du kan använda. Deras täta borstar tar upp och jämnt fördelar sminkpigmentet, men de kan också fånga bakterier och smuts. Det är mycket viktigt att du rengör dina sminkbushor regelbundet för att förlänga deras liv och användbarhet.