Saknas sömnbly till baggy eyes?

 

Känner inte till sömnstörningar.

En av de främsta orsakerna till puffiness eller påsar under ögonen tros vara brist på sömn. Men medicinsk forskning som har gjorts på detta ämne har visat lite vetenskapligt bevis för att stödja denna teori. Många sömn har också sägs bidra till mörka cirklar runt ögonen. Men igen, litet eller inget vetenskapligt bevis har visat sig stödja denna teori.

Skydd med kosmetika

Kosmetikföretag har gjorde miljarder dollar som säljer produkter som sägs minska säckar runt ögonen och få användaren att se yngre på några minuter. Medan det inte finns någon mirakelkräm eller serum som en person kan använda för att få påsen att försvinna helt, kan några av produkterna på Marknaden idag kan minska siktens synlighet. Å andra sidan, för att undvika att vara en slav i kosmetikindustrin måste du identifiera orsaken till puffiness och försöka rätta till problemet innan du går till kosmetisk grädde eller gel.

Bestäm det verkliga problemet

Några m ediska tillstånd, en sådan över- eller underaktiv sköldkörtel, kan producera baggiga ögon. Allergens orsakar också baggy ögon, genom att inflammera känslig vävnad runt ögonen, som tenderar att bli svullna vid irritation. Rökning fungerar på ungefär samma sätt; toxiner och allergener från röken irriterar ögonvävnaden. Åldrande bidrar till baggiga ögon eftersom fettinnehåll och vätskeretention kan orsaka att huden droppar under ögonen. Att äta dåligt är en annan faktor; Om du saknar C-vitamin kan kollagenproduktionen minskas, vilket leder till att huden sjunker. Missbrukande alkohol bidrar till blöta ögon genom att orsaka vätskeretention, så det är bäst att undvika alkoholhaltiga drycker före sänggåendet och dricka dem i mått, om alls.

Bekämpa Bagginess

Om problemet inte är svårt, bara en liten puffiness under ögonen, kan en kosmetisk kräm fixa problemet. Topiska salvor som preparat-H har också varit kända för att bekämpa puffiness under ögonen, denna typ av salva fungerar på grund av förmågan att minska svullna vävnader, såsom i Om du bekämpar hemorrojder. Att lägga gurka skivor i ögonen i ca 20 minuter är också ett sätt att få ner puffiness. Dessutom kokar ett par svart tepåsar i några minuter, låt dem svalna och placera dem på ögonen i 30 minuter kan minska utseendet på påsar under ögonen. Naturligtvis tar man om allergier och medicinska tillstånd som bidrar till ögongåsar är ett säkert sätt att bli av med dem. Om du använder alkohol och tobak, slutar du använda av antingen kommer hel p bli av med ögonpåsar, förutsatt att de inte är för säckiga. I fall där ögonpåsar är svåra, kan kirurgi vara nödvändigt för att rätta till dem.